Lehtikaalisalaattia ja broileria

Lehtikaali on vitamiinipommi. Herkullinen lehtikaalisalaatti on loistava lisuke paistetulle kanalle.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 380 kcal / annos

Ainekset

8
isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl
kuorellisia manteleita
2 rkl
seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
sitruunamehua
1
hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl
hunajaa
meriruolaa
mustapippuria
Lisäksi:
400 g
broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet

  1. Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana. Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.
  2. Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla. Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

    Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Yhdistä raakoihin lehtiin.
  3. Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
    pannulla. Lisää ne kaalisalaatin joukkoon. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

    Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi. Tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää