Reseptit

Pestopasta

Basilika on kesän paras yrtti. Siitä tehty pestokastike on monikäyttöinen. Italialainen klassikkoruoka pestopasta maistuu genovalaisittain perunoiden ja papujen kanssa.
  • 15 m in
  • 4 annosta
  • 720 kcal / annos

Ainekset

Pesto:
1
iso nippu tuoretta basilikaa varsineen
2 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl
raastettua parmesaania
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl
ekstra neitsytoliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Pasta:
400 g
trofiepastaa, linguinea tai spagettia
150 g
vihreitä taitepapuja
300 g
kiinteitä perunoita

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kaikki peston ainekset tasaiseksi tahnaksi suuressa huhmareessa tai tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljyä pikkuhiljaa. Lisää suolaa tai pippuria makusi mukaan.
  2. Keitä suuri kattilallinen suolalla maustettua vettä. Puolita
    pavut. Kuori perunat ja pilko ne puolitoistasenttisiksi kuutioiksi (älä kuutioi liian pieniksi, etteivät ne hajoa keitettäessä).

    Lisää pasta kiehuvaan veteen. Kun keittoaikaa on jäljellä noin 8 minuuttia, lisää perunakuutiot.
    Lisää pavut keitinveteen pari minuuttia ennen kuin pasta on
    valmis.

  3. Siivilöi vesi pois ja sekoita pesto pastan joukkoon. Tarjoile
    lisänä parmesaanijuustoa.

Kommentit

    Näytä lisää