Kevätrullat savulohella ja nahm jim -kastiketta

Rapsakat kevätrullat voi täyttää vaikka savulohella. Tomi Björckin herkullisessa reseptissä makua tuovat chili, kala- ja osterikastike.
  • 6-8 hengelle alkupaloiksi

Ainekset

1 pkt
wonton-taikinalevyjä n. 250 g
Uppopaistamiseen:
1 l
ruokaöljyä
Lohitahna:
200 g
savustettua lohta
2
kevätsipulia
2
punaista chiliä
2 rkl
maapähkinöitä
2 rkl
tuoretta korianteria
2 tl
kalakastiketta
2 tl
osterikastiketta
Nahm jim -kastike:
2
valkosipulinkynttä
2
korianterinjuurta (korianteri myydään juurineen aasialaisia elintarvikkeita myyvissä kaupoissa. Juuret voi käyttää maustamiseen.)
1 rkl
merisuolaa
4
punaista chiliä
3 rkl
palmusokeria
2 dl
tuorepuristettua limetin mehua (n. 5 limetin mehu)
3 rkl
kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Murskaa pähkinät morttelissa.

    Pilko kevätsipuli, chili ja korianteri. Sekoita kaikki lohitahnan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

    Laita ruokalusikallinen tahnaa taikinalevylle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Tee niin monta rullaa kuin tahnasta riittää.

    Uppopaista rullia 175-asteisessa öljyssä noin 3-4 minuutin ajan. Rullat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet väriä ja rapean pinnan.

    Nosta valmiit rullat talouspaperin päälle kuivumaan.

    Nauti kevätrullat nahm jim -kastikkeen kera.
  2. Kastikkeen valmistus.

    Leikkaa valkosipulinkynnet ja korianterinjuuret pienemmiksi.
    Lisää ne suolan kanssa mortteliin. Hakkaa, kunnes tahna on tasaista. Lisää chilit ja jatka hakkaamista, kunnes seos
    on tasaista. Lisää palmusokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Purista limeteistä mehu ja lisää se joukkoon kalakastikkeen kanssa. Lisää tarvittaessa sokeria, limettimehua tai kalakastiketta.

    Tavoitteena on saavuttaa hyvä tulisen, happaman, makean ja suolaisen tasapaino.

Kommentit

    Näytä lisää