Kookossalaatti katkarapujen kera

Happaman ja tulisen kombinaatio hurmaa Tomi Björckin kookossalaatissa.
  • 2-3 pääruoka-annosta

Ainekset

200 g
käsin kuorittuja katkarapuja
1
vihreä papaija (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
2
kevätsipulia
puoli punttia thaibasilikaa
puoli punttia korianteria
1
kookospähkinä
1 dl
punaista nahm jim -kastiketta
Nahm jim -kastike:
2
valkosipulinkynttä
2
korianterinjuurta (Aasialaisissa kaupoissa myytävä korianteri myydään juurinen. Juuret voi käyttää maustamiseen)
1 rkl
merisuolaa
4
punaista chiliä
3 rkl
palmusokeria
2 dl
limettimehua (noin 5 limetin puristettu mehu)
3 rkl
kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin nahm jim -kastike. Leikkaa valkosipulinkynnet ja korianterinjuuret pienemmiksi.

    Lisää ne suolan kanssa mortteliin. Hakkaa, kunnes tahna on tasaista. Lisää chilit ja jatka hakkaamista, kunnes seos on tasaista. Lisää palmusokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Purista limeteistä mehu ja lisää se joukkoon kalakastikkeen kanssa. Lisää tarvittaessa sokeria, limettimehua tai kalakastiketta.

    Tavoitteena on saavuttaa hyvä tulisen, happaman, makean ja suolaisen tasapaino.
  2. Valmista sitten salaatti. Kuori ja raasta papaijasta pitkiä suikaleita.

    Leikkaa kevätsipuli ja yrtit ohuiksi suikaleiksi.

    Halkaise kookospähkinä ja leikkaa kuorimaveitsellä lihaosa ohuiksi lastuiksi.

    Kuivaa niitä kiertoilmauunissa 110 asteessa 10-15 minuuttia.

    Sekoita ravut, loput ainekset ja nahm jim -kastike keskenään salaatiksi.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit