Kirkas Bloody Mary - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kirkas Bloody Mary

Kesän hittidrinkki on kirkkaasta tomaattiliemestä tehty Bloody Mary -juoma.

25.6.2014 9:26
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 1 l

    kirkasta tomaattilientä (kts. ohje alta)

  • 1 dl

    vodkaa

  • varsiselleriä koristeluun

  • jäitä

  • Tomaattiliemi:

  • 1 kg

    kypsiä oransseja ja punaisia tomaatteja

  • 3

    varsisellerin vartta

  • 1

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • ½

    punainen paprika

  • 1

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 3

    vartta punaista kesäsipulia

  • nippu basilikaa

  • 1

    punainen keskivahva chili

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin tomaattiliemi. Valmistus pitää aloittaa edellisenä päivänä ennen tarjoilua, että liemi pääsee valumaan rauhassa. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Vuoraa siivilä harsoliinalla ja laita valutusastia alle. Kaada tomaattisose harsoon ja nosta kylmään valumaan. Anna valua yön yli. Astiaan valuu maukas kirkas liemi ja harsoon jää sose. Pakasta sose tomaattikastiketta varten. Sitä voi käyttää padoissa, keitoissa tai tehdä pizzaa varten tomaattikastikkeen. Älä heitä sosetta pois. Käytä kirkas tomaattiliemi heti. Voit tehdä siitä juoman tai käyttää kesäisenä liemenä.

  2. Valmista Bloody Mary. Kaada vodka kannuun ja lisää päälle liemi. Lisää jääpalat ja sekoita. Kaada laseihin. Koristele jokainen lasi varsisellerillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit