Aasialainen possunkylki kastikkeiden kera

Huippukokki Tomi Björckin herkullinen aasialainen possunkylki vie kielen mennessään.

Ainekset

300 g
paahdettua possunkylkeä
2 rkl
karkeaa suolaa
2 rkl
hunajaa
2 rkl
sokeria
Seesamikastike
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
paahdettua valkosipulia
1 dl
soijaa
puolikas pitkä punainen chili
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
hunajaa
1 dl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Lisäksi 16 sydänsalaattia

Valmistusohjeet

  1. Hiero mausteet lihan pintaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Huuhtele liha seuraavana päivänä kylmällä vedellä.

    Laita liha uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Pienennä lämpö 120 asteeseen ja kypsennä vielä tunti.
  2. Valmista seesamikastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jauha tehosekoittimessa sileäksi kastikkeeksi.

    Leikkaa paahdettu possunkylki viipaleiksi ja sivele pintaan seesamikastiketta. Lämmitä 200 asteessa muutama minuutti.
  3. Red dragon -kastike
    2 dl vettä
    2 rkl sokeria
    0,5 dl punaista chilitahnaa
    0,5 dl ssamjang-tahnaa
    1 dl soijaa
    3 rkl sherryviinietikkaa
    1 dl seesamiöljyä

    Togarashi-majoneesi
    2 dl majoneesia
    3 tl togarashi-maustetta
    1 limetti

    Valmista red dragon -kastike. Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä ja sekoita muut aineet mukaan. Sekoita tasaiseksi.
    Valmista sitten majoneesi. Purista limetistä mehu. Lisää joukkoon togarashi-mauste ja majoneesi.

    Tarjoa possu sydänsalaatin lehdillä kastikkeiden kera.

Kommentit

    Näytä lisää