Possua leivällä kimchin kera

Tomi Björckin possunkylki maistuu kimchin kera.
  • 2-3 vrk

Ainekset

300 g
paahdettua possunkylkeä
2 rkl
sokeria
2 rkl
karkeaa suolaa
2 rkl
hunajaa
Seesamikastike
1
valkosipulinkynsi
1 dl
soijaa
puolikas pitkä punainen chili
2 rkl
valkoviinietikkaa
3 rkl
hunajaa
1 dl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Hiero mausteet lihan pintaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Huuhtele liha seuraavana päivänä kylmällä vedellä.

    Laita liha uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Pienennä lämpö 120 asteeseen ja kypsennä vielä tunti.

    Valmista seesamikastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jauha tehosekoittimessa sileäksi kastikkeeksi.

    Leikkaa paahdettu possunkylki viipaleiksi ja sivele pintaan seesamikastiketta. Lämmitä 200 asteessa muutama minuutti.
  2. Kimchi

    2 isoa kiinankaalia
    1 rkl sokeria
    2 dl gluteenitonta riisijauhoa
    4 dl vettä
    5 punaista chiliä
    3 kevätsipulin oksaa
    1 sipuli
    3 cm:n pala inkivääriä
    0,5 nippu ruohosipulia
    8 valkosipulinkynttä
    1 nippu retiisejä
    3 rkl korealaista chili-jauhetta (gochugaru)
    1,5 dl kalakastiketta
    2 rkl suolattuja katkarapuja

    Suolavesi

    4 dl vettä
    0,5 dl suolaa

    Aloita kimchin valmistus hyvissä ajoin!

    Kimchin valmistus syömäkelpoiseksi kestää muutaman vuorokauden.

    Halkaise kiinankaalit pituussuunnassa. Laita ne veteen, johon on liotettu suola. Anna liota yön yli.

    Nosta kaalit kuivumaan ja sokeroi. Mittaa riisijauhot ja vesi kattilaan. Keitä jauhot veden kanssa puuromaiseksi massaksi jatkuvasti sekoittaen, noin 10 minuutin ajan.

    Jäähdytä.

    Pilko pieneksi chilit, kevätsipulit, sipuli, inkivääri, ruohosipuli, valkosipuli ja retiisit. Lisää kaikki joukkoon.

    Lisää vielä kalakastike ja suolatut katkaravut.

    Lisää kaalien ja muiden kasvisten sekaan jäähtynyt riisitahna ja chilijauhe. Sekoita hyvin.

    Anna kimchin tekeytyä yön yli huoneenlämmössä. Siirrä kylmään kypsymään 2-3 vuorokaudeksi.
  3. Pehmeät leivät

    7 dl vehnäjauhoja
    1 pss kuivahiivaa
    0,5 dl sokeria
    reilu 1 tl suolaa
    0,5 tl soodaa
    0,5 tl leivinjauhetta
    3,5 dl vettä

    Sekoita kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia.

    Jaa taikina paloihin ja pyöritä palloiksi. Litistä pallot ja muotoile ne puolikuun muotoisiksi.

    Kypsennä leivät höyryttämällä. Laita metalliseen lävikköön tai höyrykattilaan palat leivinpaperia, joiden päälle asetat leivät. Näin leivät eivät tartu astiaan kiinni. Kerralla voit höyryttää noin kolme leipää. Keitä vettä kattilassa ja anna leipien kypsyä höyryssä. Noin 7 minuutissa tulee valmista.
  4. Hienonna kimchi veitsellä pienemmäksi ja sekoita kulhossa 1 dl majoneesin kanssa.

    Avaa sämpylät keskeltä ja laita väliin kimchimajoneesia. Ota possuviipaleet uunista ja lisää lämpiminä sämpylöiden väliin.

    Laita possujen päälle vielä kurkkua ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia. Ripottele sämpylöiden päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.

Kommentit

    Näytä lisää