Mansikkaleivokset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mansikkaleivokset

Helpot mansikkaleivokset valmistuvat valmiista voitaikinasta.

4.7.2014 13:47
Määrä16
Valmistusaika90
Energia298/annos

Ainekset

  • 500 g

    esikaulittuja voitaikinalevyjä

  • 1

    kananmuna

  • <b>Täyte</b>

  • 200 g

    sitruunarahkaa

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    kookoshiutaleita

  • 1

    limetin hienoksi raastettu kuori

  • <b>Päälle</b>

  • 1 dl

    lemon curdia

  • 2 - 3 dl

    mansikoita

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Levitä voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipelleille sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa veitsellä viilto sentin päähän taikinan reunoista. Penslaa reuna kevyesti vatkatulla munalla. Pistele pohja haarukalla.

  2. Yhdistä kulhossa rahka, muna, kookoshiutaleet sekä limetinkuori. Voitele taikinalevyt vatkatulla kananmunalla. Lusikoi levyjen keskelle pari lusikallista rahkatäytettä.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt kohoavat lehteviksi ja saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Lusikoi jokaisen leivoksen päälle lemon curdia ja viipaloi mansikoita. Koristele tomusokerilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit