Harissa

Harissa on afrikkalainen, tulinen maustetahna.

Ainekset

2
punaista paprikaa
4
punaista kokonaista chiliä
1 rkl
korianterin siemeniä
1 rkl
juustokuminansiemeniä
2 tl
kanelia
6
valkosipulinkynttä pilkottuina
2 tl
karkeaa merisuolaa
1
pieni punasipuli pilkottuna
4 rkl
tomaattipyreetä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Halkaise paprikat ja laita puolikkaat uunivuokaan kuori ylöspäin. Lisää pellille myös chilit. Anna paahtua kunnes kuoret ovat mustia pilkkuja täynnä eli noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Irrota paprikasta mustuneet kuoret ja pilko se. Irrota chilistä mustuneet kuoret ja poista siemenet. Pilko chili.
  2. Hienonna mausteet morttelissa valkosipulinkynsien ja suolan kanssa. Lisää hienonnettu sipuli, tomaattipyree, sitruunankuori, -mehu sekä paprika ja chili. Hienonna tahnaksi.

    Lisää lopuksi oliiviöljyä niin paljon, että seoksesta tulee tahnamaista.

    Lusikoi puhtaaseen purkkiin. Seos säilyy hyvin muutamia viikkoja. Käytä pöytämausteena, kalan maustamisessa, makkaran maustamisessa tai bulgursalaatissa.

Kommentit

    Näytä lisää