Harissa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Harissa

Harissa on afrikkalainen, tulinen maustetahna.

8.7.2014 11:45

Ainekset

  • 2

    punaista paprikaa

  • 4

    punaista kokonaista chiliä

  • 1 rkl

    korianterin siemeniä

  • 1 rkl

    juustokuminansiemeniä

  • 2 tl

    kanelia

  • 6

    valkosipulinkynttä pilkottuina

  • 2 tl

    karkeaa merisuolaa

  • 1

    pieni punasipuli pilkottuna

  • 4 rkl

    tomaattipyreetä

  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Halkaise paprikat ja laita puolikkaat uunivuokaan kuori ylöspäin. Lisää pellille myös chilit. Anna paahtua kunnes kuoret ovat mustia pilkkuja täynnä eli noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota paprikasta mustuneet kuoret ja pilko se. Irrota chilistä mustuneet kuoret ja poista siemenet. Pilko chili.

  2. Hienonna mausteet morttelissa valkosipulinkynsien ja suolan kanssa. Lisää hienonnettu sipuli, tomaattipyree, sitruunankuori, -mehu sekä paprika ja chili. Hienonna tahnaksi. Lisää lopuksi oliiviöljyä niin paljon, että seoksesta tulee tahnamaista. Lusikoi puhtaaseen purkkiin. Seos säilyy hyvin muutamia viikkoja. Käytä pöytämausteena, kalan maustamisessa, makkaran maustamisessa tai bulgursalaatissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit