Miniburgerit

Karitsan jauhelihasta valmistuu mehevä pihvi miniburgereiden väliin.

Ainekset

16 kpl
pientä lempileipomosi sämpylää
PIKKELISIPULI:
1
punasipuli
1 dl
sherryviinietikkaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
oliiviöljyä
PIKKELIKURKUT:
1
kurkku
½ dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
1 ½ dl
vettä
PIHVIT:
3
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
1 rkl
öljyä
1/3 pnt
minttua
1/3 pnt
korianteria
1 rkl
harissaa
1
kananmuna
2 tl
jauhettua kuminaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
600 g
karitsan jauhelihaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pikkelisipuli- ja kurkut edellispäivänä. Kuori ja leikkaa
    punasipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki pikkelisipuliainekset ja anna maustua ainakin yön yli.
  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Jäähdytä. Kaada kylmänä kurkkujen päälle ja anna maustua yön yli.
  3. Valmista burgerit. Silppua valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kuullota öljyssä läpikuultaviksi. Jäähdytä.
    Nypi yrttien lehdet irti ja silppua. Sekoita ainekset isossa kulhossa ja muotoile massasta pieniä pihvejä. Grillaa pihvejä noin minuutti per puoli.
  4. Halkaise ja paista sämpylänpuolikkaat pannulla. Kokoa burgerit haluamallasi tavalla.

Kommentit

    Näytä lisää