Miniburgerit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Miniburgerit

Karitsan jauhelihasta valmistuu mehevä pihvi miniburgereiden väliin.

17.7.2014 11:20

Ainekset

  • 16 kpl

    pientä lempileipomosi sämpylää

  • PIKKELISIPULI:

  • 1

    punasipuli

  • 1 dl

    sherryviinietikkaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • PIKKELIKURKUT:

  • 1

    kurkku

  • ½ dl

    väkiviinaetikkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 ½ dl

    vettä

  • PIHVIT:

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    punasipuli

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1/3 pnt

    minttua

  • 1/3 pnt

    korianteria

  • 1 rkl

    harissaa

  • 1

    kananmuna

  • 2 tl

    jauhettua kuminaa

  • suolaa ja pippuria maun mukaan

  • 600 g

    karitsan jauhelihaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pikkelisipuli- ja kurkut edellispäivänä. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki pikkelisipuliainekset ja anna maustua ainakin yön yli.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Jäähdytä. Kaada kylmänä kurkkujen päälle ja anna maustua yön yli.

  3. Valmista burgerit. Silppua valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kuullota öljyssä läpikuultaviksi. Jäähdytä. Nypi yrttien lehdet irti ja silppua. Sekoita ainekset isossa kulhossa ja muotoile massasta pieniä pihvejä. Grillaa pihvejä noin minuutti per puoli.

  4. Halkaise ja paista sämpylänpuolikkaat pannulla. Kokoa burgerit haluamallasi tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit