Nokkosella maustettu herne-makaronilaatikko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nokkosella maustettu herne-makaronilaatikko

Nokkosella maustettu herne-makaronilaatikko tuo vaihtelua perinteisen makaronilaatikon rinnalle.

21.7.2014 8:25
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 15 min
Energia574

Ainekset

  • 2 dl

    kuoretonta hernerouhetta (esimerkiksi Milletti)

  • 3 dl

    kiehuvaa vettä

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    porkkanaa tai muita juureksia raastettuna

  • 150 g

    ryöpättyä nokkosta

  • 2 rkl

    öljyä

  • 3 tl

    yrttimausteseosta

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • mustapippurirouhetta myllystä

  • 300 g

    makaronia tai muuta pastaa

  • 2 dl

    juustoraastetta

  • 6 dl

    kasvislientä

Valmistusohjeet

  1. Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia. Huuhtele turvonnutta hernerouhetta lävikössä, kunnes vedestä tulee kirkasta.

  2. Hienonna sipulit ja raasta porkkana. Ryöppää nokkonen ja hienonna se. Kuullota hernerouhetta, sipuleita, porkkanaraastetta ja nokkosta pannulla viisi minuuttia. Mausta seos.

  3. Keitä makaronit. Älä keitä niitä kypsiksi, vaan jätä hiukan koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa. Yhdistä paistos, makaronit sekä juustoraaste ja kaada ne voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit