Lohta ja jogurtti-hunajakastiketta

Lohi kruunataan sitruunaisella jogurtti-hunajakastikkeella.

24.7.2014 14:52

Ainekset

  • 600 g

    norjalaista merilohta

  • 2 rkl

    jauhettua sumac-jauhetta

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 dl

    turkkilaista jogurttia

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 tl

    oreganoa

  • suolaa

  • pippuria

  • 2

    omenaa

  • 20

    viinirypälettä

  • 2 rkl

    saksanpähkinärouhetta

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla jogurtti-hunajakastike. Laita turkkilainen jogurtti keittiöharsoon ja pingota se kulhon tai lavuaarin päälle. Anna valua pari tuntia, jolloin jogurtista valuu ylimääräinen neste pois ja siitä tulee kuohkeampaa.

  2. Sekoita kastikkeeseen hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa omenat ohuiksi suikaleiksi, halkaise viinirypäleet. Murskaa saksanpähkinät. Sekoita jogurttikastikkeen kanssa. Laita kastike jääkaappiin odottamaan lohen valmistumista.

  3. Leikkaa lohipala kahteen osaan pituussuunnassa. Pyörittele lohet kauttaaltaan mausteissa. Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla noin 10 sekuntia per puoli.

  4. Pyöritä paistettu lohi tuorekelmuun tiukaksi paketiksi. Laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi. Leikkaa noin 2 sentin viipaleiksi ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit