Lohta ja jogurtti-hunajakastiketta

Lohi kruunataan sitruunaisella jogurtti-hunajakastikkeella.

Ainekset

600 g
norjalaista merilohta
2 rkl
jauhettua sumac-jauhetta
suolaa
pippuria
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
hunajaa
1
sitruunan mehu
1 tl
oreganoa
suolaa
pippuria
2
omenaa
20
viinirypälettä
2 rkl
saksanpähkinärouhetta

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla jogurtti-hunajakastike. Laita turkkilainen jogurtti keittiöharsoon ja pingota se kulhon tai lavuaarin päälle. Anna valua pari tuntia, jolloin jogurtista valuu ylimääräinen neste pois ja siitä tulee kuohkeampaa.
  2. Sekoita kastikkeeseen hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa omenat ohuiksi suikaleiksi, halkaise viinirypäleet. Murskaa saksanpähkinät. Sekoita jogurttikastikkeen kanssa.
    Laita kastike jääkaappiin odottamaan lohen valmistumista.
  3. Leikkaa lohipala kahteen osaan pituussuunnassa. Pyörittele lohet kauttaaltaan mausteissa. Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla noin 10 sekuntia per puoli.
  4. Pyöritä paistettu lohi tuorekelmuun tiukaksi paketiksi. Laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi. Leikkaa noin 2 sentin viipaleiksi ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää