Tar-tar muhammara sitruunajogurtin kera

Tar-tar muhammara tarjoillaan sitruunajogurtin kera.

Ainekset

  • 400 g

    naudan sisäpaistia

  • suolaa

  • pippuria

  • SITRUUNAJOGURTTI

  • 2 dl

    valutettua jogurttia

  • 1

    sitruuna

  • suolaa

  • MUHAMMARA-TAHNA

  • 2

    paprikaa

  • 2

    punaista chiliä

  • 1 tl

    granaattiomenauutetta

  • 1/2 dl

    murskattua saksanpähkinää

  • 1 rkl

    harissaa

  • 1 rkl

    sherryviinietikkaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla sitruunajogurtti. Pingota turkkilainen jogurtti keittiöharsoon, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Valuta vähintään useampi tunti, yön aikana saat varmasti kuohkean lopputuloksen.

  2. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää jogurtin joukkoon. Lisää vielä muut mausteet. Sekoita.

  3. Valmista seuraavaksi muhammara-tahna. Halkaise paprikat ja chilit. Paahda uunissa tai kaasupolttimella mustaksi, jotta saat kuoren kuorittua pois. Poista myös siemenet ja laita blenderiin tai jauha sauvasekoittimella. Lisää harissa ja granaattiomenauute joukkoon. Aja tahnaksi, lisää vielä etikka ja suola. Anna maustua.

  4. Leikkaa liha pieniksi tartar-kuutioksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita muutama ruokalusikallinen muhammara-tahnaa lihan sekaan. Muotoile noin 50 gramman kokoisia annoksia, koristele haluamillasi yrteillä ja tarjoile sitruunajogurtin kanssa.

  5. Jos et välitä jogurttikastikkeesta, sen voi jättää myös pois ja koristella tar-tar-annoksen esimerkiksi seesaminsiemenillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit