Ainekset
400 g
naudan sisäpaistia
suolaa
pippuria
SITRUUNAJOGURTTI
2 dl
valutettua jogurttia
1
sitruuna
suolaa
MUHAMMARA-TAHNA
2
paprikaa
2
punaista chiliä
1 tl
granaattiomenauutetta
1/2 dl
murskattua saksanpähkinää
1 rkl
harissaa
1 rkl
sherryviinietikkaa
suolaa
Valmistusohjeet
Aloita valmistamalla sitruunajogurtti. Pingota turkkilainen jogurtti keittiöharsoon, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Valuta vähintään useampi tunti, yön aikana saat varmasti kuohkean lopputuloksen.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää jogurtin joukkoon. Lisää vielä muut mausteet. Sekoita.
Valmista seuraavaksi muhammara-tahna. Halkaise paprikat ja chilit. Paahda uunissa tai kaasupolttimella mustaksi, jotta saat kuoren kuorittua pois. Poista myös siemenet ja laita blenderiin tai jauha sauvasekoittimella. Lisää harissa ja granaattiomenauute joukkoon. Aja tahnaksi, lisää vielä etikka ja suola. Anna maustua.
Leikkaa liha pieniksi tartar-kuutioksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita muutama ruokalusikallinen muhammara-tahnaa lihan sekaan. Muotoile noin 50 gramman kokoisia annoksia, koristele haluamillasi yrteillä ja tarjoile sitruunajogurtin kanssa.
Jos et välitä jogurttikastikkeesta, sen voi jättää myös pois ja koristella tar-tar-annoksen esimerkiksi seesaminsiemenillä.