Kukkakaali-kibbeh ja tahinijogurtti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kukkakaali-kibbeh ja tahinijogurtti

Mausteinen kukkakaali-kibbeh ja tahinijogurtti valloittavat maullaan!

24.7.2014 15:20

Ainekset

  • 1

    kukkakaali

  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 100 g

    liotettuja kikherneitä

  • 1 dl

    pinjansiemeniä

  • 2 rkl

    tahinia

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 tl

    kuminaa

  • 1

    kananmuna

  • pari oksaa korianteria

  • pari oksaa minttua

  • suolaa

  • TAHINIJOGURTTI

  • 2 dl

    jogurttia

  • 20 g

    tahinia

  • muutama valkosipulinkynsi

  • puolikas sitruuna

  • suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Aloita tahinijogurtin valmistaminen edellisenä päivänä. Valuta jogurttia kuituliinan läpi yön yli.

  2. Silppua valkosipulinkynnet. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu ja raasta kuori. Sekoita kaikki tahinijogurtin ainekset valutetun jogurtin joukkoon ja jätä kylmään maustumaan.

  3. Valmista kukkakaali-kibbeh. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Murskaa kikherneitä pienemmiksi.

  4. Kuumenna laakea kattila. Kuullota kukkakaali, sipulit ja kikherneet kevyesti, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kaneli ja kumina.

  5. Ota seos sivuun jäähtymään. Hakkaa yrtit suikaleiksi. Yhdistä kaikki kibbeh-seoksen aineet ja sekoita. Anna maustua hetki. Pyörittele seoksesta kiinteitä pullia ja syväpaista ne 175-asteisessa öljyssä, kunnes pullat saavat rapean pinnan. Tarjoile tahinijogurtin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit