Ainekset
1
kukkakaali
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
100 g
liotettuja kikherneitä
1 dl
pinjansiemeniä
2 rkl
tahinia
1 tl
kanelia
1 tl
kuminaa
1
kananmuna
pari oksaa korianteria
pari oksaa minttua
suolaa
TAHINIJOGURTTI
2 dl
jogurttia
20 g
tahinia
muutama valkosipulinkynsi
puolikas sitruuna
suolaa maun mukaan
Valmistusohjeet
Aloita tahinijogurtin valmistaminen edellisenä päivänä. Valuta jogurttia kuituliinan läpi yön yli.
Silppua valkosipulinkynnet. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu ja raasta kuori. Sekoita kaikki tahinijogurtin ainekset valutetun jogurtin joukkoon ja jätä kylmään maustumaan.
Valmista kukkakaali-kibbeh. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Murskaa kikherneitä pienemmiksi.
Kuumenna laakea kattila. Kuullota kukkakaali, sipulit ja kikherneet kevyesti, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kaneli ja kumina.
Ota seos sivuun jäähtymään. Hakkaa yrtit suikaleiksi. Yhdistä kaikki kibbeh-seoksen aineet ja sekoita. Anna maustua hetki. Pyörittele seoksesta kiinteitä pullia ja syväpaista ne 175-asteisessa öljyssä, kunnes pullat saavat rapean pinnan. Tarjoile tahinijogurtin kanssa.