Sipulicroquettes - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sipulicroquettes

Mainio tarjottava esimerkiksi tupaantuliaisiin: sipulicroquettes.

1.8.2014 9:36

Ainekset

  • 4

    isoa keltasipulia

  • 2 rkl

    voita

  • 100 g

    manchegojuustoa raastettuna

  • VALKOKASTIKE

  • 25 g

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    maitoa

  • suolaa

  • LEIVITYKSEEN

  • vehnäjauhoja

  • pankojauhoja

  • kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää joukkoon maitoa, ennen kuin seos ehtii ruskistua.

  2. Sekoittele ja keitä seosta rauhassa, tarkoituksena on saada tosi paksu kastike. Jäähdytä lopuksi kastike huoneenlämpöön.

  3. Leikkaa sipuli noin puolen sentin renkaiksi. Laita lämpimälle pannulle voi ja hauduttele sipuleita siinä parisen tuntia miedolla lämmöllä, niin etteivät sipulit kuitenkaan pääse palamaan. Kun renkaat ovat valmiit, valuta ne siivilässä.

  4. Sekoita valkokastike, sipulit ja manchegojuusto. Levitä leivinpaperi pöydälle ja levitä massaa siihen noin 10 sentin vana. Pyöritä paperi tiukalle rullalle, toista niin kauan kuin massa riittää. Pakasta rullat.

  5. Kun seos on jähmettynyt kunnolla, poista leivinpaperi ja leikkaa noin 3 sentin paloiksi. Leivitä vehnäjauhoissa, kananmunaseoksessa ja pankojauhoissa. Laita neljäksi minuutiksi 185-asteseen öljyyn kypsymään. Nauti sipuliherkku esimerkiksi jalapenosalsan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit