Possunkylkeä ja omenasalaattia

Possunkyljen lisäkkeeksi sopii raikas omenasalaatti.

Ainekset

800 g
possunkylkeä
3 rkl
karkeaa suolaa
3 rkl
sokeria
2 rkl
hunajaa
OMENASALAATTI
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
kuminansiemeniä
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 tl
mustapippuria
1 dl
hunajaa
1 dl
omenasiideriä
2 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
suolaa
2 kpl
granny smith -omenaa
50 g
paahdettua saksanpähkinää

Valmistusohjeet

  1. Hiero suola, sokeri ja hunaja possunkyljen pintaan. Anna maustua yön yli. Huuhdo mausteet lihan pinnasta pois vedellä. Laita kylkipala uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Laske uunin lämpötila 100-asteiseksi ja anna lihan hautua vielä tunnin ajan.
  2. Omenasalaatti:
    Paahda kuivamausteet ja murskaa ne morttelissa. Lisää hunajaa ja sekoita kastikkeeksi. Lisää lopuksi siideri, etikka ja suola. Leikkaa omena ohueksi suikaleeksi, murskaa pähkinät ja sekoita kulhossa joukkoon maustekastiketta sopivassa suhteessa.

Kommentit

    Näytä lisää