Ananasbaklavaa ja sitruunavaahtoa

Ananasbaklava ja sitruunavaahto on Lähi-idän makea herkku.

Ainekset

150 g
voita
250 g
munanvalkuaista (noin kuuden munan valkuaiset)
200 g
mantelijauhoa
200 g
tomusokeria
HILLOTTU ANANAS:
ananas
1 dl
kuivattua aprikoosia
1/2 dl
vettä
1 dl
hillosokeria
1
vaniljatanko
SITRUUNAVAAHTO
1 dl
mascarponea
kahden sitruunan mehu
2 rkl
vaniljasokeria
FILOKEKSI:
3
levyä filotaikinaa
25 g
voita
1 rkl
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Ruskista voi kattilassa pähkinävoiksi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vatkattujen valkuaisten päälle. Lisää ruskistettu voi. Annostele seos muotteihin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile hillotun ananaksen, sitruunavaahdon ja filokeksin kera.
  2. Hillottu ananas:
    Kuori ja leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi, leikkaa samankokoisiksi myös aprikoosit. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon aprikoosit, ananakset ja puolitettu vaniljatanko. Kiehauta ja jäähdytä. Poista vaniljatanko.
  3. Sitruunavaahto:
    Vaahdota kaikki aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Filokeksi:
    Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon. Levitä leivinpaperin päälle yksi filolevy. Sudi sulaa voi-sokeri-seosta päälle, asettele toinen filolevy päälle ja sudi taas. Lisää vielä yksi kerros, jonka jälkeen laita rakennelma leivinpaperin päälle. Laita keksi 200-asteiseen uuniin paahtumaan hetkeksi, kunnes se on rapea ja kaunis keksi.

Kommentit

    Näytä lisää