Banaanileipä

Parasta banaanileipää tulee jo vähän ylikypsistä banaaneista.
  • 1 t 15 min + jäähdytys
  • 14
  • 198

Ainekset

2
munaa
2 dl
sokeria
100 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1/2
neilikkaa
muskottipähkinää
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
2
kypsää banaania
2 dl
paksua jogurttia tai smetanaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kaksilitrainen vuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja jäähdytä se. Yhdistä kuivat aineet.
  3. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää jogurtin kanssa munavaahtoon. Lisää voi ja kuivat aineet. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  4. Kaada vuokaan ja paista noin 55-60 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua. Leipä säilyy useita päiviä jääkaapissa kelmuun käärittynä.

Kommentit

    Näytä lisää