Gratinoitu kesäkasvisvuoka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Gratinoitu kesäkasvisvuoka

Gratinoitu kesäkasvisvuoka sopii pääruoaksi tai täyttäväksi lisäkkeeksi.

4.8.2014 14:00
Määrä4
Valmistusaika1 t
Energia462

Ainekset

  • 2

    punajuurta

  • 1

    parsakaali

  • 1

    pieni kukkakaali

  • 1

    kesäkurpitsa

  • pari nippua erilaisia yrttejä

  • JUUSTOKASTIKE

  • 150 g

    voimakasta juustoraastetta

  • 30 g

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 7 dl

    maitoa

  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä punajuuret melkein kypsiksi. Kuori ja pilko paloiksi. Irrota parsa- ja kukkakaalit nupuiksi. Kuori ja viipaloi myös parsakaalin varsi. Keitä parsa- ja kukkakaali niin, että ne jäävät vähän napakoiksi.

  2. Siivuta kesäkurpitsa. Lado kesäkurpitsat, kukka- ja parsakaalit voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle ja kerrosten väliin hienonnettuja yrttejä.

  3. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle kolmasosa maidosta ja sekoita. Lisää loput maidosta. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike kiehuu. Lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja valkopippuria. Sekoita, kunnes juusto sulaa.

  4. Kaada kastike kasvisten päälle. Raasta pinnalle juustoa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit