Geishamantelia ja mantelijäätelöä

Tomi Björckin kotigourmet menun jälkiruokaosiossa herkutellaan mantelijäätelöllä ja geishamantelilla. Makukimara vailla vertaa.
  • 4 annosta

Ainekset

Suklaamousse:
50 g
tummaa suklaata (väh. 60 % kaakaota)
45 g
maitosuklaata
85 g
mantelipralinetahnaa
35 g
kaakaovoita
55 g
hunajaa
200 g
kookoskermaa
1 dl
krokanttirouhetta (ohje alla)
Krokantti:
15 g
voita
25 g
sokeria
50 g
paahdettua mantelia
50 g
kuorittua. paahdettua hasselpähkinää
Mantelijäätelö:
75 g
sokeria
120 g
keltuaisia (noin 6 munan keltuaiset)
5 dl
täysmaitoa
25 g
glukoosia
150 g
kokonaisia paahdettuja manteleita
1/4 dl
vodkaa
Purkkikinuski:
1
prk makeaa kondensoitua maitoa
Mantelianglais:
2 dl
maitoa
2 dl
kermaa
1 tl
vaniljajauhetta
4
keltuaista
½ dl
sokeria
paahdettua matelia murskattuna

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kinuski valmiiksi. Tee sitten krokantti. Ohjeet alla.

    Sulata suklaat vesihauteessa. Sekoita mantelipralinetahna,
    kaakaovoi, hunaja ja kookoskerma yleiskoneessa. Lisää suklaa ja krokanttirouhe. Laita jääkaappiin. Muotoile lusikoilla pyöryköiksi. Kokoa annokset moussesta, jäätelöstä, kinuskista ja mantelianglaista. Katso ohjeet alta.
  2. Krokantin valmistus:
    Leikkaa voi kuutioiksi. Kuumenna sokeri kattilassa 150-asteiseksi. Lisää voi ja sekoita vispilällä. Lisää mantelit ja pähkinät. Kaada massa uunipellille. Jäähdytä. Murskaa jähmettynyt krokantti palasiksi.
  3. Mantelijäätelö:
    Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Lämmitä maito ja glukoosi melkein kiehuvaksi. Kaada sokerikeltuaisvaahtoon. Kuumenna
    80-asteiseksi. Siivilöi. Lisää mantelit ja vodka. Pyöräytä jäätelökoneessa.
  4. Purkkikinuski:
    Laita kondensoitumaitosäilyke vedellä täytettyyn kattilaan.

    Keitä miedolla lämmöllä kolme tuntia. Avaa ja käytä kinuski.
  5. Mantelianglais:
    Kaada maito, kerma ja vaniljajauhe kattilaan. Kiehauta hiljalleen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää jäähtynyt maito-kermaseos keltuaisten sekaan. Lisää mantelit. Lämmitä seosta hämmentäen, kunnes se sakenee.

Kommentit

    Näytä lisää