Geishamantelia ja mantelijäätelöä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Geishamantelia ja mantelijäätelöä

Tomi Björckin kotigourmet menun jälkiruokaosiossa herkutellaan mantelijäätelöllä ja geishamantelilla. Makukimara vailla vertaa.

7.8.2014 11:01
Määrä4 annosta

Ainekset

  • <b>Suklaamousse:</b>

  • 50 g

    tummaa suklaata (väh. 60 % kaakaota)

  • 45 g

    maitosuklaata

  • 85 g

    mantelipralinetahnaa

  • 35 g

    kaakaovoita

  • 55 g

    hunajaa

  • 200 g

    kookoskermaa

  • 1 dl

    krokanttirouhetta (ohje alla)

  • <b>Krokantti:</b>

  • 15 g

    voita

  • 25 g

    sokeria

  • 50 g

    paahdettua mantelia

  • 50 g

    kuorittua. paahdettua hasselpähkinää

  • <b>Mantelijäätelö:</b>

  • 75 g

    sokeria

  • 120 g

    keltuaisia (noin 6 munan keltuaiset)

  • 5 dl

    täysmaitoa

  • 25 g

    glukoosia

  • 150 g

    kokonaisia paahdettuja manteleita

  • 1/4 dl

    vodkaa

  • <b>Purkkikinuski:</b>

  • 1

    prk makeaa kondensoitua maitoa

  • <b>Mantelianglais:</b>

  • 2 dl

    maitoa

  • 2 dl

    kermaa

  • 1 tl

    vaniljajauhetta

  • 4

    keltuaista

  • ½ dl

    sokeria

  • paahdettua matelia murskattuna

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kinuski valmiiksi. Tee sitten krokantti. Ohjeet alla. Sulata suklaat vesihauteessa. Sekoita mantelipralinetahna, kaakaovoi, hunaja ja kookoskerma yleiskoneessa. Lisää suklaa ja krokanttirouhe. Laita jääkaappiin. Muotoile lusikoilla pyöryköiksi. Kokoa annokset moussesta, jäätelöstä, kinuskista ja mantelianglaista. Katso ohjeet alta.

  2. <b>Krokantin valmistus:</b> Leikkaa voi kuutioiksi. Kuumenna sokeri kattilassa 150-asteiseksi. Lisää voi ja sekoita vispilällä. Lisää mantelit ja pähkinät. Kaada massa uunipellille. Jäähdytä. Murskaa jähmettynyt krokantti palasiksi.

  3. <b>Mantelijäätelö:</b> Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Lämmitä maito ja glukoosi melkein kiehuvaksi. Kaada sokerikeltuaisvaahtoon. Kuumenna 80-asteiseksi. Siivilöi. Lisää mantelit ja vodka. Pyöräytä jäätelökoneessa.

  4. <b>Purkkikinuski:</b> Laita kondensoitumaitosäilyke vedellä täytettyyn kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kolme tuntia. Avaa ja käytä kinuski.

  5. <b>Mantelianglais:</b> Kaada maito, kerma ja vaniljajauhe kattilaan. Kiehauta hiljalleen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää jäähtynyt maito-kermaseos keltuaisten sekaan. Lisää mantelit. Lämmitä seosta hämmentäen, kunnes se sakenee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit