Paahdettu tomaattihillo - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettu tomaattihillo

Ylikypsät tomaatit voi hyvin käyttää tähän ihanaan tahnaan. Sipaise paahdettua tomaattihilloa leivän päälle, käytä piirakkaan, tee pastakastiketta tai mausta dippitahnoja.

12.8.2014 14:39
Määränoin 3-4 dl valmista tahnaa
Valmistusaikayli 1 vrk

Ainekset

  • 1 kg

    vähän ylikypsiä kirsikkatomaatteja

  • 2 dl

    hillosokeria

  • 4

    valkosipulinkynttä siivuina

  • 1 rkl

    kuivattua oreganoa

  • 4 rkl

    tummaa balsamicoviinietikkaa

  • mustapippuria

  • 2 tl

    hienoa merisuolaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • Lopuksi:

  • 1 ½ dl

    kylmäpuristettua neitsyt oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne sekoituskulhoon. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin, jotta mausteet tarttuvat jokaiseen tomaattiin. Kaada ainekset paistovuokaan tasaisesti.

  2. Paista noin puoli tuntia 150 asteessa, tiputa lämpö sen jälkeen 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin tunti.

  3. Kaada paahtuneet tomaatit tehosekoittimeen ja lisää joukkoon oliiviöljyä pikkuhiljaa koneen käydessä. Surauttele tasaiseksi tahnaksi.

  4. Purkita puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä. Säilytä kylmässä ja pimeässä. Tahna on valmista sen jäähdyttyä. Tomaattihillo maistuu paahdetun leivän päällä vuohenjuuston kanssa tai tee siitä juusto-tomaattitahnanyytit filotaikinaan. Kokeile sitä myös tuorepastan kanssa peston tapaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit