Crostata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Crostata

Italialainen crostata on murutaikinaan tehty piirakka, jonka täytteenä on hilloa. Valitse täytteeksi lempihilloasi. Joskus täytteessä näkyy myös hillon lisäksi ricottajuustoa.

12.8.2014 15:03
Määrä12 annosta
Valmistusaika2 t / parasta seuraavana päivänä
Energia249 kcal / annos

Ainekset

  • Pohja:

  • 1

    kananmuna

  • 1

    keltuainen

  • 4 ½ dl

    vehnäjauhoa

  • ½-1 dl

    sokeria

  • ripaus hienoa merisuolaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 125 g

    huoneenlämpöiseksi pehmennyttä voita

  • Täyte:

  • 3 dl

    haluamaasi hilloa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kevyesti haarukalla munista rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet ja sekoita niiden joukkoon käsin tai puuhaarukalla pehmennyt voi ja munat. Älä vaivaa taikinaa liiaksi. Painele taikinasta pallo käsin ja nosta taikina kulhossaan jääkaappiin jähmettymään tunniksi. Painele taikina piirakkavuoan (noin 24 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Säästä osa taikinasta koristeluun.

  2. Levitä päälle hillo ja murusta taikinan loppu hillon päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen tarjoilua. Piirakka on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit