Crostata

Italialainen crostata on murutaikinaan tehty piirakka, jonka täytteenä on hilloa. Valitse täytteeksi lempihilloasi. Joskus täytteessä näkyy myös hillon lisäksi ricottajuustoa.
  • 2 t / parasta seuraavana päivänä
  • 12 annosta
  • 249 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
1
kananmuna
1
keltuainen
4 ½ dl
vehnäjauhoa
½-1 dl
sokeria
ripaus hienoa merisuolaa
1
sitruunan raastettu kuori
125 g
huoneenlämpöiseksi pehmennyttä voita
Täyte:
3 dl
haluamaasi hilloa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kevyesti haarukalla munista rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet ja sekoita niiden joukkoon käsin tai puuhaarukalla pehmennyt voi ja munat. Älä vaivaa taikinaa liiaksi. Painele taikinasta pallo käsin ja nosta taikina kulhossaan jääkaappiin jähmettymään tunniksi.

    Painele taikina piirakkavuoan (noin 24 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Säästä osa taikinasta koristeluun.

  2. Levitä päälle hillo ja murusta taikinan loppu hillon päälle.

    Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen tarjoilua. Piirakka on parasta seuraavana
    päivänä valmistuksesta.

Kommentit

    Näytä lisää