Haudutettua omenaa kanelicrumblen ja kolakastikkeen kera

Haudutetut omenat saavat kaverikseen tässä Tomi Björckin omenareseptissä kanelicrumblen ja kolakastikkeen.
  • 4 annosta

Ainekset

4
makeaa omenaa
2 rkl
voita
2 rkl
voita
1 dl
omenasiideriä
Kaneli-crumble:
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
omenamehua
100 g
voita
Kolakastike:
3 dl
kermaa
1 dl
fariinisokeria
1 dl
siirappia
100 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Karamellisoi sokeria pannulla, kunnes se on ihan ruskeaa.
    Lisää voi ja laita perään pilkotut omenat.

    Sekoita muutaman kerran ja kaada siideri pannulle.

    Hauduta kannen alla 15-20 minuuttia.
  2. Tee crumble.

    Kiehauta voi, anna jäähtyä minuutin ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada voi päälle. Sekoita hyvin.
    Lisää omenamehu ja sekoita hyvin. Levitä lastalla hyvin ohueksi kerrokseksi ja paista voipaperilla 180 asteessa noin 10 minuutin ajan - kunnes massa on kullanruskeaa.
    Murskaa kylmänä.
  3. Tee kolakastike:
    Keitä kermaa, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes seos alkaa saeta. Lisää pehmeä voi ja sekoita.

Kommentit

    Näytä lisää