Caponata

Caponata on maukas italialainen vihannesmuhennos, joka maistuu sellaisenaan tai vaikka kylmänä leivän päällä.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 250 kcal / annos

Ainekset

4 rkl
oliiviöljyä
2
munakoisoa
1 rkl
kuivattua oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1
iso punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
kapriksia
2 dl
vihreitä oliiveja
2 rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
2 dl
tomaattimurskaa tai kuutioituja tomaatteja
nippu sileälehtistä persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Lohko munakoiso kuutioiksi. Paista runsaassa öljyssä kauniin ruskeaksi. Lisää pannulle mausteet, siivutettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetken aikaa ja lisää kaprikset, oliivit ja balsamico. Kuumenna nopeasti ja lisää tomaatit. Kuullota hetki. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja tarjoile caponata maalaisleivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää