Paahdettua taimensalaattia

Paahdettu taimensalaatti saa makeutta granaattiomenasta. Jännittävä yhdistelmä on herkullinen.
  • 4 annosta

Ainekset

Taimen:
600 g
taimenfileetä
2 tl
sumac-maustetta
suolaa
valkopippuria
Salaatti:
30 g
taimenen mätiä
1
Granny Smith -omena
1
fenkoli
1
granaattiomena
1 dl
valutettua jogurttia
1
sitruunan mehu ja kuori
1 rkl
hunajaa
Pähkinäkastike:
1 dl
saksanpähkinöitä
1 dl
maapähkinäöljyä
2 dl
rypsiöljyä
½ dl
limettimehua
2 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Taimen:
    Leikkaa taimen neljäksi annospalaksi, ja paista kuumalla pannulla nahkapuolelta kypsäksi. Mausta lihapuoli suolalla, pippurilla ja sumacilla.
  2. Salaatti:
    Pese ja leikkaa omena noin 2 millimetrin suikaleeksi. Poista
    fenkolinkanta ja leikkaa vihannesleikkurilla ohuita lastuja jääveteen.

    Halkaise granaattiomena. Ota hedelmä kämmeneen siemenpuoli alaspäin ja naputtele varovasti esimerkiksi ison lusikan tai kauhan kanssa omenan pintaa. Tällöin siemenet putoavat pois ilman, että hedelmä hajoaa.

    Sekoita kulhossa valutettu jogurtti, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä hunaja.

    Kokoa salaatti.
  3. Pähkinäkastike:
    Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Murskaa ne kulhoon, sekoita öljyt joukkoon. Mausta limenmehulla ja suolalla. Tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää