Grillattua possua, romescoa ja mantelilunta

Tomi Björckin grillipossu saa seurakseen romescokastiketta ja mantelilunta.

21.8.2014 11:32
Määrä4 annosta

Ainekset

  • <b>Possu:</b>

  • 800 g

    porsaanniskaa

  • noin 1-1 ½ l vettä

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    keltasipuli

  • ½ pnt

    persiljaa

  • 5

    timjamin oksaa

  • 2

    laakerinlehteä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Romesco:</b>

  • 2

    paprikaa

  • 2

    valkosipulia

  • 1 dl

    manteleita

  • 1 dl

    tomaattipyreetä

  • 1/4 pnt

    persiljaa

  • 2 tl

    sherryviinietikkaa

  • 1 tl

    savustettua paprikajauhetta

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • 1 dl

    laadukasta oliiviöljyä

  • suolaa

  • pippuria

  • <b>Mantelilumi:</b>

  • 1 dl

    kuorittuja manteleita

  • 1 dl

    karkeaa pankojauhoa (japanilainen korppujauho)

  • sormisuolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Possu:</b> Halkaise porkkanat ja sipuli puoliksi, paahda padan pohjalla. Lisää vesi, yrtit ja mausteet, kiehauta. Maista, onko keitos maukas lihanhaudutukseen - se ei saa olla liian suolainen! Lisää possunniska pataan ja hauduta pari tuntia. Nosta esimerkiksi leivinpaperin päälle kuivumaan, jäähdytä lopuksi jääkaapissa. Leikkaa mieleiseksesi annospaloiksi, grillaa kuumalla ja kuivalla grillillä. Tarjoile romescon ja mantelilumen kanssa.

  2. <b>Romesco:</b> Halkaise ja paahda paprikat uunissa 220 asteessa 30-45 minuuttia, kunnes ne ovat miltei mustia. Paahda myös valkosipulit samalla pellillä, mutta vain 10 minuuttia. Paahda mantelit kuivassa kattilassa kullanruskeiksi, lisää tomaattipyree, ota vähän lämpöä pois ja hauduttele. Kuori paahdetut paprikat, poista siemenet ja lisää kattilaan. Lisää myös valkosipulit ja oliiviöljy ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia. Hakkaa sillä aikaa persilja pieneksi. Nosta kattila sivuun ja anna hetken jäähtyä. Laita kattilan aineet yleiskoneeseen ja aja pulssitoiminnolla muutaman kerran, kunnes mantelit ovat murskaantuneet. Lisää loput aineet, sekoita ja tarjoile possun kanssa.

  3. <b>Mantelilumi:</b> Paahda mantelit kuivalla pannulla. Jäähdytä ja raasta varovasti käsiraastimella. Kuumenna kuiva pannu miedolle lämmölle ja paahda mantelipurut sekä pankojouhot. Mausta suolalla ja kaada talouspaperin päälle. Tarjoile samana päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit