Reseptit

Juuressipsit

Näillä juuressipseillä herkuttelee hyvällä omallatunnolla.

Ainekset

1 kg
porkkanoita, punajuurta, palsternakkaa ja naurista
n. 4 rkl
ruokaöljyä
maustamiseen suolaa tai muita haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet

  1. Siivuta juurekset ohuiksi siivuiksi ja nosta sekoituskulhoon.

    Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele mukaan mausteet. Pyörittele siivuja astiassa niin, että mausteet tarttuvat hyvin jokaiseen siivuun.

    Kuumenna uuni 220 asteeseen.

    Kaada sipsit pellille ja levitä ne tasaisesti etteivät siivut ole päällekäin. Paista ensin noin 10-15 minuuttia ja laske lämpötila sen jälkeen 90 asteeseen.

    Paahda sipsejä 1-2 tuntia, riippuen niiden paksuudesta.

    Sipsit ovat valmiita kun ne ovat rapsakoita. Jotkut juurekset vaativat pidemmän ajan kuin toiset.
  2. Tarjoile sipsit esim. avokadotahnan tai kermaviilidipin kanssa.

    Sipsit voi myös uppopaistaa. Kuumenna suuri määrä öljyä valurautapadassa ja kuumenna se 180 asteiseksi.

    Uppopaista sipsit rapeiksi ja mausta ne paistamisen jälkeen.
  3. Maustamisvaihtoehtoja on niin paljon kuin sinulla riittää mielikuvitusta. Maustamiseen voi käyttää parmesaaniraastetta, soijakastiketta, sitruunankuorta, erilaisia kuivamausteita, sieni- tai marjajauheita.

    Tyrnimarjarouhe sopii mm. porkkanoiden kanssa loistavasti.

Kommentit

    Näytä lisää