Mantelileivos vaniljakreemin ja vadelmien kera

Tomi Björckin vadelmaleivos ei ole vain kaunis, vaan se maistuu taivaalliselle.
  • 6 annosta

Ainekset

250 g
vadelmia
Mantelileivos:
100 g
sokeria
100 g
pehmeää voita
4
kananmunaa
100 g
mantelirouhetta
100 g
vehnäjauhoja
Vaniljakreemi:
300 g
maitoa eli noin 3 dl
70 g
sokeria
60 g
jauhoja
40 g
voita
3
munan keltuaista
1
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon ja jatka vaahdottamista.

    Pysäytä kone ja yhdistä kuivat aineet joukkoon käsin sekoittaen.

    Annostele taikina kuuteen muottiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Valmista vaniljakreemi.

    Nypi jauhot, voi ja sokeri kulhossa, kunnes taikina on melko
    tasaista. Laita maito ja vaniljatanko laakeaan kattilaan ja kiehauta.

    Lisää kuivaaineseos joukkoon ja sekoita vispilän kanssa reippaasti vatkaten. Lisää keltuaiset ja anna seoksen kiehahtaa yhden kuplan verran.

    Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä. Nauti mantelileivoksen ja vadelmien kera.

Kommentit

    Näytä lisää