Miniburgerit

Minihampurilaisten välissä on maukas hampurilaispihvi lampaan jauhelihasta. Tomi Björckin hampurilaisreseptissä maistuu myös kirpsakka sipuli sekä paahdettu paprikamajoneesi.
  • 8

Ainekset

16 kpl
pieniä sämpylöitä
itse leivottuja tai kaupasta ostettuja
Hampurilaispihvit:
600 g
karitsanjauhelihaa
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
harissaa
1/3 pnt
minttua
1/3 pnt
korianteria
1
kananmuna
2 tl
jauhettua juustokuminaa
suolaa, pippuria
1 rkl
öljyä
Pikkelisipuli:
1
punasipuli
1 dl
sherryviinietikkaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
oliiviöljyä
Paahdettua paprikamajoneesia:
1 dl
majoneesia
1 rkl
paprikajauhetta
1 rkl
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa valkosipulit ja punasipuli pieneksi. Kuullota öljyssä läpikuultaviksi. Jäähdytä.

    Nypi yrttien lehdet irti varsista ja leikkaa pieneksi. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa ja muotoile 16 pientä pihviä. Grillaa noin minuutti per puoli.
  2. Valmista sipuli. Leikkaa kuorittu punasipuli ihan ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki ja anna maustua ainakin yön yli.
  3. Valmista paprikamajoneesi.
    Paahda paprikajauhe pannussa. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  4. Halkaise ja grillaa sämpylät. Kokoa haluamassasi järjestyksessä.

Kommentit

    Näytä lisää