Miniburgerit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Miniburgerit

Minihampurilaisten välissä on maukas hampurilaispihvi lampaan jauhelihasta. Tomi Björckin hampurilaisreseptissä maistuu myös kirpsakka sipuli sekä paahdettu paprikamajoneesi.

28.8.2014 13:27
Määrä8

Ainekset

  • 16 kpl

    pieniä sämpylöitä

  • itse leivottuja tai kaupasta ostettuja

  • <b>Hampurilaispihvit:</b>

  • 600 g

    karitsanjauhelihaa

  • 1

    punasipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    harissaa

  • 1/3 pnt

    minttua

  • 1/3 pnt

    korianteria

  • 1

    kananmuna

  • 2 tl

    jauhettua juustokuminaa

  • suolaa, pippuria

  • 1 rkl

    öljyä

  • <b>Pikkelisipuli:</b>

  • 1

    punasipuli

  • 1 dl

    sherryviinietikkaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • <b>Paahdettua paprikamajoneesia:</b>

  • 1 dl

    majoneesia

  • 1 rkl

    paprikajauhetta

  • 1 rkl

    hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa valkosipulit ja punasipuli pieneksi. Kuullota öljyssä läpikuultaviksi. Jäähdytä. Nypi yrttien lehdet irti varsista ja leikkaa pieneksi. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa ja muotoile 16 pientä pihviä. Grillaa noin minuutti per puoli.

  2. Valmista sipuli. Leikkaa kuorittu punasipuli ihan ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki ja anna maustua ainakin yön yli.

  3. Valmista paprikamajoneesi. Paahda paprikajauhe pannussa. Sekoita kaikki aineet keskenään.

  4. Halkaise ja grillaa sämpylät. Kokoa haluamassasi järjestyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit