Pekoni-sienipiirakka

Syksyine pekoni-sienipiirakka saa makua myös pekonista.
  • 12 annosta

Ainekset

Pohja:
150 g
pehmeää voita
3 ½ dl
vehnäjauhoa
1
kananmuna
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
170 g
pekonia
4 dl
pilkottuja metsäsieniä esim. kantarelleja tai muita sekasieniä
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita
suolaa ja mustapippuria
5
pientä tattia
Kermatäyte:
2 dl
kermaa
3
kananmunaa
1 dl
emmentaljuustoraastetta
persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Tee piirakkapohja. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan. Sekoita pehmeä voi ja jauhoseos keskenään. Lisää muna. Sekoita pikaisesti käsin taikinaksi.

    Paista pekoni rapeaksi.
    Valuta turha rasva pois paperin päällä. Lisää pannulle sienisilppu ja paista kuivalla pannulla ilman rasvaa kunnes neste on haihtunut.
  2. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja 1 rkl voita.
    Paista sipuli ja valkosipuli
    kullankeltaiseksi. Lisää pannulle pekoni ja mausta pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Painele piirakkataikina n. 23 x 30 cm:n kokoisen vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada paistos pohjan päälle. Vatkaa kevyesti kerma, munat ja juustoraaste ja kaada paistoksen päälle. Ripottele päälle persiljaa.

    Siivuta pienet tatit ohuiksi ja painele ne täytteen päälle.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja paista piirakkaa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit

    Näytä lisää