Linssi-bulgursalaatti

Helppo linssi-bulgursalaatti on ruokaisa arkisalaatti. Tonnikala tai tofu lisää sen proteiinipitoisuutta.

2.9.2014 12:14
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia510 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    ruskeita linssejä

  • 3 dl

    bulguria tai coucousia

  • 3

    kesäsipulia varsineen

  • 1 rkl

    harissaa tai chilitahnaa oman maun mukaan

  • 1

    sitruunan kuori raastettuna ja puristettu mehu

  • 2 rkl

    hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • puolikas kurkku

  • 300 g

    tomaattia kuutioina

  • Lisäksi:

  • 300 g

    tonnikalaa tai tofua

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kanaliemessä. Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kanaliemessä. Hienonna sipuli ja varret. Laita ne isoon sekoituskulhoon yhdessä harissan, sitruunan, hunajan, suolan ja pippurin kanssa. Sekoittele.

  2. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Lisää ne salaattiin ja sekoita. Valuta linsseistä ja bulgurista ylimääräinen keittoneste ja sekoita ne salaatin joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä vartti. Tarjoile haaleana. Kuutioi lopuksi päälle tofua tai tonnikalaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit