Ainekset
2 dl
ruskeita linssejä
3 dl
bulguria tai coucousia
3
kesäsipulia varsineen
1 rkl
harissaa tai chilitahnaa oman maun mukaan
1
sitruunan kuori raastettuna ja puristettu mehu
2 rkl
hunajaa
suolaa ja mustapippuria
puolikas kurkku
300 g
tomaattia kuutioina
Lisäksi:
300 g
tonnikalaa tai tofua
Valmistusohjeet
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kanaliemessä. Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kanaliemessä. Hienonna sipuli ja varret. Laita ne isoon sekoituskulhoon yhdessä harissan, sitruunan, hunajan, suolan ja pippurin kanssa. Sekoittele.
Kuutioi kurkku ja tomaatit. Lisää ne salaattiin ja sekoita. Valuta linsseistä ja bulgurista ylimääräinen keittoneste ja sekoita ne salaatin joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä vartti. Tarjoile haaleana. Kuutioi lopuksi päälle tofua tai tonnikalaa.