Mumman kanakeitto

Tämän herkullisen keiton salaisuus on itse alusta alkaen keitetty liemi. Kanakeitto on maukas ruoka, jota on vuosikaudet käytetty mm. flunssan oireiden lievittämiseen.
  • 4 t
  • 6
  • 320 kcal / annos

Ainekset

Liemi:
1
kokonainen kananpoika paloiteltuna
4 l
vettä
4
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
laakerinlehteä
4
mustapippuria
4
valkopippuria
muutama oksa timjamia
2 rkl
merisuolaa
Keittoon:
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
4
perunaa
4
porkkanaa
200 g
kaalia
½
purjosipuli
2 rkl
voita
2 kpl
kotimaista maissia
2 rkl
hienonnettua timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele ja paloittele kananpoika. Laita palat isoon kattilaan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto liemen pinnalta.

    Laita sekaan pilkotut vihannekset ja mausteet. Kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori jälleen pinnalle muodostuvaa
    vaahtoa. Anna liemen kiehua tämän jälkeen hyvin hiljaa kannen alla 3-4 tuntia. Kuori vaahtoa tarvittaessa. Liemi kiehuu tuossa ajassa puoleen.

    Siivilöi liemi tiuhan terässiivilän läpi toiseen kattilaan. Nosta kananpalat jäähtymään. Irrota jäähtyneestä kanasta liha ja käytä se keittoon. Jäähdytä liemi ja poista pinnalle muodostunut kovettunut rasva. Käytä liemi kanakeiton valmistukseen.

    Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota niitä heti pannulla voissa. Kiehauta kanaliemi ja lisää kuullotetut vihannekset ja maissin tähkästä veitsellä irrotetut maissit liemeen. Anna kiehua kunnes peruna ja porkkana ovat kypsiä. Lisää keittoon kypsä kana, tuoretta timjamia ja tarvittaessa pippuria ja suolaa. Kuumenna ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää