Taskurapu-riisipaperirullat & makea chilimajoneesi

Tomi Björckin riisipaperirulliin laitetaan taskurapua ja runsaasti vihanneksia.

Ainekset

4
riisipaperia
4
pehmeäkuorista taskurapua
½ dl
kalakastiketta
1 dl
tapiokajauhoja
muutama lehti thaibasilikaa
muutama lehti minttua
4
shisolehteä
1 dl
kypsää somennuudelia
1/3
pala kurkkua
pala porkkanaa
4
salaatinlehteä
2 rkl
majoneesia
Makea chilimajoneesi:
1 rkl
makeaa chilikastiketta
½ dl
majoneesia
1/4
limetin mehua

Valmistusohjeet

  1. Halkaise ja poista ravuista sisälmykset. Dippaa kalakastikkeessa, pyörittele tapiocajauhoissa ja syväpaista 180-asteisessa öljyssä 3-4 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan.

    Suikaloi kurkku ja porkkana.

    Liota riisipapereita hanakuumassa vedessä noin 20-30 sekuntia. Levitä keittiöpyyhe pöydälle ja asettele riisipaperit varovasti vierekkäin.

    Laita salaatinlehti keskelle riisipaperia ja ala kasata. Laita ensin shisolehti, sitten nuudelia, pehmeäkuorista taskurapua, kurkkua ja porkkanaa. Laita vielä lusikankärjellinen majoneesia ja lopuksi yrtit. Taita reunat keskelle ja rullaa tiiviiksi.

  2. Tee majoneesi. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Tarjoile taskurapurullien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää