Reseptit

Rapeaa lohisalaattia & paahdettua salottisipulikastiketta

Tomi Björckin lohisalaatti tarjoillaan paahdetun salottisipulikastikkeen kanssa.

Ainekset

400 g
nahallista lohta
suolaa ja pippuria
rypsiöljyä
Salaatti:
puolikas kurkku
pieni pala inkivääriä
muutama thaibasilikan lehti
muutama mintun lehti
1
salottisipuli
1/4
pala vesimelonia
2
punaista chiliä
4 rkl
rapeaa sipulia
1
banaaninlehti
½ dl
salottisipulikastiketta (ohje alla)
Paahdettu salottisipulikastike:
5
ohutta viipaletta tuoretta galangaljuurta
1
sitruunaruohotanko
4
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
3
punaista kuivattua chiliä
2
liemtin mehu
2 rkl
palmusokeria
2 rkl
kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Paista lohi nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla öljyssä
    noin 5 minuutin ajan. Käännä ja paista nopeasti myös muut pinnat.

    Nosta sivuun ja poista nahka. Kuivaa nahkaa kiertoilmauunissa 90 asteessa noin tunti.

    Poista kurkusta siemenet ja viipaloi. Viipaloi myös sipuli. Kuori inkivääri, poista chilistä siemenet ja leikkaa molemmat
    tulitikkumaisiksi suikaleiksi.

    Kuutioi vesimeloni noin 2 sentin kuutioksi. Sekoita kaikki aineet keskenään.

    Aseta banaaninlehti tarjoiluastian pohjalle. Asettele sen
    päälle lohi, salaatti sekä lopuksi paahdettu lohennahka.

  2. Kastike:
    Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi renkaiksi ja kuivaa galangajuurien kanssa 120 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia.

    Halkaise salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kääri ne folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat tummia ja pehmeitä.

    Kuori sipulit ja laita niiden lihat mortteliin. Lisää joukkoon
    kuivatut galangat ja sitruunaruoho. Hakkaa tahnaksi. Lisää chili ja sokeri. Jatka hakkaamista, kunnes seos on tasaista. Mausta limenmehulla ja kalakastikeella.

Kommentit

    Näytä lisää