Rapeaa lohisalaattia & paahdettua salottisipulikastiketta

Tomi Björckin lohisalaatti tarjoillaan paahdetun salottisipulikastikkeen kanssa.

3.9.2014 11:01

Ainekset

  • 400 g

    nahallista lohta

  • suolaa ja pippuria

  • rypsiöljyä

  • Salaatti:

  • puolikas kurkku

  • pieni pala inkivääriä

  • muutama thaibasilikan lehti

  • muutama mintun lehti

  • 1

    salottisipuli

  • 1/4

    pala vesimelonia

  • 2

    punaista chiliä

  • 4 rkl

    rapeaa sipulia

  • 1

    banaaninlehti

  • ½ dl

    salottisipulikastiketta (ohje alla)

  • Paahdettu salottisipulikastike:

  • 5

    ohutta viipaletta tuoretta galangaljuurta

  • 1

    sitruunaruohotanko

  • 4

    salottisipulia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 3

    punaista kuivattua chiliä

  • 2

    liemtin mehu

  • 2 rkl

    palmusokeria

  • 2 rkl

    kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Paista lohi nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuutin ajan. Käännä ja paista nopeasti myös muut pinnat. Nosta sivuun ja poista nahka. Kuivaa nahkaa kiertoilmauunissa 90 asteessa noin tunti. Poista kurkusta siemenet ja viipaloi. Viipaloi myös sipuli. Kuori inkivääri, poista chilistä siemenet ja leikkaa molemmat tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuutioi vesimeloni noin 2 sentin kuutioksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Aseta banaaninlehti tarjoiluastian pohjalle. Asettele sen päälle lohi, salaatti sekä lopuksi paahdettu lohennahka.

  2. Kastike: Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi renkaiksi ja kuivaa galangajuurien kanssa 120 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Halkaise salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kääri ne folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat tummia ja pehmeitä. Kuori sipulit ja laita niiden lihat mortteliin. Lisää joukkoon kuivatut galangat ja sitruunaruoho. Hakkaa tahnaksi. Lisää chili ja sokeri. Jatka hakkaamista, kunnes seos on tasaista. Mausta limenmehulla ja kalakastikeella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit