Uunilohi smetanalla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uunilohi smetanalla

Uunilohi smetanalla on taivaallinen herkku.

5.9.2014 13:05
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min
Energia590 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    puhdistettua lohifileetä

  • runsaasti karkeaa merisuolaa

  • 3 rkl

    tuoretta tilliä

  • 150 g

    ranskankermaa tai smetanaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 2 rkl

    sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi annospaloiksi tai jätä kokonaiseksi. Peitä se runsaalla suolalla ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele lohi suolasta ja kuivaa se talouspaperilla.

  3. Hienonna tilli ja sekoita se muiden aineiden kanssa yhteen. Nosta lohi paistovuokaan.

  4. Lusikoi smetana tai ranskankerma päälle ja paista noin 20-25 minuuttiariippuen lohen paksuudesta.

  5. Tarjoa uunikalan kanssa keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit