Ainekset
800 g
puhdistettua lohifileetä
runsaasti karkeaa merisuolaa
3 rkl
tuoretta tilliä
150 g
ranskankermaa tai smetanaa
suolaa
valkopippuria
1
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
Valmistusohjeet
Leikkaa lohi annospaloiksi tai jätä kokonaiseksi. Peitä se runsaalla suolalla ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele lohi suolasta ja kuivaa se talouspaperilla.
Hienonna tilli ja sekoita se muiden aineiden kanssa yhteen. Nosta lohi paistovuokaan.
Lusikoi smetana tai ranskankerma päälle ja paista noin 20-25 minuuttiariippuen lohen paksuudesta.
Tarjoa uunikalan kanssa keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.