Reseptit

Haukikalapuikot ja sitruunamuusia

Haukikalapuikot saavat rapsakan kuoren japanilaistyylisestä pankojauhosta.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 650 kcal / annos

Ainekset

800 g
haukea fileoituna (y-ruoto poistettuna)
suolaa ja valkopippuria
1 dl
vehnäjauhoa
3
kananmunaa
3 dl
pankojauhoja tai tavallisia korppujauhoja
paistamiseen öljyä
Sitruunamuusi:
800 g
jauhoisia perunoita esim. puikula tai rosamunda
1 ½ dl
maitoa
50 g
voita
1
sitruunan raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Valmista muusi ennen kalapuikkojen valmistusta. Kuori ja
    keitä perunat. Kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito, pilko voi ja raasta sitruuna. Kaada maito kattilaan, lisää voi ja sitruuna. Muussaa käsin perunamuusiksi.

    Leikkaa haukifileet sopiviksi paloiksi. Suolaa ja pippuroi ne.

    Laita vehnäjauho, munat ja korppujauhot jokainen erilliseen
    laakeaan astiaan.

    Vatkaa munista kevyesti rakenne rikki. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.

    Paista runsaassa kuumassa öljyssä muutamia minuutteja.

    Nosta talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile perunamuusin
    kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää