Haukikalapuikot ja sitruunamuusia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Haukikalapuikot ja sitruunamuusia

Haukikalapuikot saavat rapsakan kuoren japanilaistyylisestä pankojauhosta.

8.9.2014 11:17
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia650 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    haukea fileoituna (y-ruoto poistettuna)

  • suolaa ja valkopippuria

  • 1 dl

    vehnäjauhoa

  • 3

    kananmunaa

  • 3 dl

    pankojauhoja tai tavallisia korppujauhoja

  • paistamiseen öljyä

  • Sitruunamuusi:

  • 800 g

    jauhoisia perunoita esim. puikula tai rosamunda

  • 1 ½ dl

    maitoa

  • 50 g

    voita

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Valmista muusi ennen kalapuikkojen valmistusta. Kuori ja keitä perunat. Kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito, pilko voi ja raasta sitruuna. Kaada maito kattilaan, lisää voi ja sitruuna. Muussaa käsin perunamuusiksi. Leikkaa haukifileet sopiviksi paloiksi. Suolaa ja pippuroi ne. Laita vehnäjauho, munat ja korppujauhot jokainen erilliseen laakeaan astiaan. Vatkaa munista kevyesti rakenne rikki. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista runsaassa kuumassa öljyssä muutamia minuutteja. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile perunamuusin kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit