Palak paneer

Tomi Björckin Intia-teemamenun pääruokana on palak paneer, jossa on ihana pinaattikastike, jonka joukossa on itse tehtyä kotijuustoa.
  • 4 annosta

Ainekset

100 g
tuoretta pinaattia
170 g
intialaista kotijuustoa itse tehden tai kaupan valmista kotijuustoa
(katso ohje alta)
2 rkl
rypsiöljyä
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
iso vihreä chili leikattuna renkaiksi
1 dl
masala-tahnaa (ohje alla)
1 tl
kurkumaa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
chilijauhetta
1 tl
jauhettua sarviapilaa
2 tl
viispippuria
suolaa
½ dl
vettä
1 rkl
suolatonta voita
1 dl
jogurttia
1 dl
kermaa
Intialainen kotijuusto:
1,75 l
maitoa
1 rkl
riisietikkaa
60 g
jogurttia
25 g
voita
Masalatahna:
1
keltasipuli
3
tomaattia
2
neilikkaa
2
kardemumman siementä
1 tl
kuminaa
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
kurkumaa
1 tl
chilijauhetta

Valmistusohjeet

  1. Valmista juusto. Aloita valmistus vuorokautta ennen ruokailua, niin juusto kerkeää jähmettymään.

    Kiehauta maito ja lisää riisietikka. Sekoita hyvin ja lisää jogurtti. Sekoita seosta nuolijalla, jotta saat siitä ilman pois. Valuta kuituliinan läpi tasapohjaisessa reikäastiassa (esimerkiksi isossa lävikössä) noin puolen tunnin ajan.

    Kaada valunut neste pois ja laita noin kilon painava, tasainen paino päälle.

    Laita seos kylmään. Kun seos on jähmettynyt, leikkaa se kuutioiksi ja käytä heti.
  2. Valmista masalatahna.

    Viipaloi sipuli ja tomaatti ja pidä ne erillään.

    Paahda neilikka, kardemumma ja kumina kuivalla pannulla. Lisää sipuli ja öljy ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta vielä 10 minuuttia. Lisää kurkuma ja chilijauhe. Jäähdytä seos.
  3. Valmista kastike.

    Ryöppää pinaatteja vedessä 20 sekuntia, jäähdytä heti, valuta hyvin ja aja pyreeksi.

    Kuutioi juusto kahden sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipulit. Lisää chili ja masala-tahna, sekoita. Lisää mausteet ja pinaattipyree. Jos seos on liian paksua, ohenna tilkalla vettä. Lisää lopuksi juustokuutiot, voi, jogurtti ja kerma.

Kommentit

    Näytä lisää