Mantelibrûlée

Tomi Björckin brûléessä maistuu pehmeä manteli.
  • 4

Ainekset

6 dl
kermaa
2 dl
maitoa
200 g
keltuaisia
100 g
sokeria
50 g
paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Mittaa munat ja kuivat aineet digivaa'alla, jotta saat mittasuhteista varmasti hyvät.

  2. Kiehauta maito, kerma ja mantelilastut, mutta älä keitä niitä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri tasaiseksi massaksi. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin.
  3. Annostele massa keraamisiin astioihin ja paista uunissa 95 asteessa noin 2 tuntia tai kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä jääkaapissa.

    Ennen tarjoilua kuorruta pinta sokerilla ja polta se kullanruskeaksi "tohottimella" eli käsikäyttöisellä kaasupolttimella.

Kommentit

    Näytä lisää