Munakoisovuoka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munakoisovuoka

Tomi Björckin välimerellinen munakoisovuoka kannattaa valmistaa jo edeltävänä päivänä. Munakoisovuoka toimii sekä alku- että pääruokana.

17.9.2014 13:06
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • 4 isoa

    munakoisoa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 200

    raastettua parmesaania

  • 500

    buffalomozzarella ohuina viipaleina

  • 8

    keitettyä kananmunaa viipaleina

  • basilikaa

  • suolaa, pippuria

  • <b> Tomaattikastike</b>

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 prk

    säilyketomaatteja

  • 2 tuoretta

    tomaattia lohkoina

  • 8

    basilikanlehteä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin valmiiksi tomaattikastike. Ruskista valkosipuli pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaatit ja hauduttele 20 minuuttia. Lisää basilikat ja aja sileäksi yleiskoneella.

  2. Leikkaa munakoisot sentin viipaleiksi pitkittäin. Levitä uunipellille ja laita päälle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

  3. Laita leivinpaperi uunivuoan pohjalle. Levitä yksi kerros kypsiä munakoisoja pohjalle, sitten tomaattikastiketta, parmesaania, mozzarellaa, basilikaa, suolaa ja pippuria. Lisää sitten uusi kerros munakoisoja ja toista uudelleen niin kauan kuin munakoisoja riittää. Laita keskimmäiseen kerrokseen lisäksi kananmunaviipaleet. Laita päälle leivinpaperi ja pieni uuninkestävä paino.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta huoneenlämpöön ja jäähtyneenä jääkaappiin. Leikkaa seuraavana päivänä annospaloja ja lämmitä uunissa tomaattikastikkeessa.

  5. <b>Pekka Suorsan viinisuositus</b> <b>2013 Anselmi San Vincenzo</b> 90 pistettä 10,91 {euro} Perustelu: Kasvisruoalle tarpeeksi täyteläinen viini. Parmesaani pitää viinin suolaisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit