Reseptit

Munakoisovuoka

Tomi Björckin välimerellinen munakoisovuoka kannattaa valmistaa jo edeltävänä päivänä. Munakoisovuoka toimii sekä alku- että pääruokana.
  • 1 t

Ainekset

4 isoa
munakoisoa
1 dl
oliiviöljyä
200
raastettua parmesaania
500
buffalomozzarella ohuina viipaleina
8
keitettyä kananmunaa viipaleina
basilikaa
suolaa, pippuria
Tomaattikastike
2 rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk
säilyketomaatteja
2 tuoretta
tomaattia lohkoina
8
basilikanlehteä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin valmiiksi tomaattikastike.
    Ruskista valkosipuli pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaatit ja hauduttele 20 minuuttia. Lisää basilikat ja aja sileäksi yleiskoneella.
  2. Leikkaa munakoisot sentin viipaleiksi pitkittäin. Levitä uunipellille ja laita päälle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  3. Laita leivinpaperi uunivuoan pohjalle. Levitä yksi kerros kypsiä munakoisoja pohjalle, sitten tomaattikastiketta, parmesaania, mozzarellaa, basilikaa, suolaa ja pippuria. Lisää sitten uusi kerros munakoisoja ja toista uudelleen niin kauan kuin munakoisoja riittää. Laita keskimmäiseen kerrokseen lisäksi kananmunaviipaleet.

    Laita päälle leivinpaperi ja pieni uuninkestävä paino.
  4. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta huoneenlämpöön ja jäähtyneenä jääkaappiin. Leikkaa seuraavana päivänä annospaloja ja lämmitä uunissa tomaattikastikkeessa.
  5. Pekka Suorsan viinisuositus
    2013 Anselmi San Vincenzo
    90 pistettä 10,91 {euro}
    Perustelu: Kasvisruoalle tarpeeksi täyteläinen viini. Parmesaani pitää viinin suolaisuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää