Chilimustekaloja, chorizoa ha ja chipotle-aioli

Mustekala ja chorizomakkara ovat mainio makupari. Tomi Björckin välimerellinen lisuke toimii lisukkeena tai vaikkapa illanistujaisten pikkuruokana.

Ainekset

8
bambutikkua
1
kalmari (mustekalaa saa etnisiä elintarvikkeita myyvien liikkeiden pakastealtaista
50 g
chorizomakkaraa
2
ancho-chiliä jauhettuna
suolaa ja mustapippuria
Chipotle-aioli
1 dl
majoneesia
1 rkl
chipotle-chiliä
0,5 tl
cayennepippuria

Valmistusohjeet

  1. Avaa kalmarista toinen kylki ja levitä se kiiltävä puoli ylöspäin leikkuulaudalle. Tee kevyitä viiltoja kalmarin pintaan. Leikkaa kalmari suorakaiteen muotoisiksi paloiksi, joissa pidempi sivu on noin 5 senttiä.
    Leikkaa chorizomakkara sentin kokoisiksi kuutioiksi. Laita chorizomakkaraa bambutikkuihin ja kieritä kalmari ympärille. Grillaa kolme minuuttia per sivu ja mausta.


    Sekoita aiolin kaikki ainekset keskenään ja tarjoile.

  2. Pekka Suorsan viinisuositus
    2013 Torres Viña Esmeralda

    88 pistettä 9,98 e
    Perustelu: Chili kaipaa sokeria ja aioli raikkautta.

Kommentit

    Näytä lisää