Lehtikaali-tattipizza

Pizza bianco ilman tomaattikastiketta saa täytteet tateista ja lehtikaalista.
  • 3 t
  • 8
  • 321 kcal / annos

Ainekset

Pizzataikina
n.5 dl
durumvehnäjauhoja
11 g
kuivahiivaa
1 tl
hienoa merisuolaa
2 rkl
ekstra neitsytoliiviöljyä
2 ½ dl
lämmintä vettä
Täyte:
120 g
ranskankermaa
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
mustapippuria
suolaa
5
lehteä lehtikaalia
2
tattia
4
valkosipulinkynttä
salvianlehtiä
150 g
voimakasta juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes se muodostaa tiiviin, pehmeän ja kimmoisan pallon. Lisää jauhoja alustamisen puolessa välissä, jos taikina tuntuu jäävän liian pehmeäksi.

    Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla pari tuntia.

    Ota taikina kulhosta ja erottele se kahteen osaan. Vaivaa vähän aikaa leivinalustalla ja kauli pellin kokoiseksi ohueksi taikinaksi. Toista lopulla taikinalla. Nosta taikinat leivinpaperin päälle tai suoraan hieman voidellulle pellille.

    Levitä pohjan päälle ranskankermaa ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Ruodi lehtikaali ja hienonna se veitsellä ohuiksi siivuiksi. Siivuta tatit ja valkosipulinkynnet.
    Levitä täytteet pizzalle ja ripottele päälle salvian lehtiä ja juustoraastetta. Paista kuumassa 250-asteisessa uunissa noin 10 min.

    Huom! Voit halutessasi paistaa lehtikaalin ja tatit ennen pizzaan lisäämistä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kommentit

    Näytä lisää