Lehtikaalipiirakka

Lehtikaalipiirakka saa makua mausteisesta makkarasta.
  • 1 t
  • 12 annosta
  • 271 kcal / annos

Ainekset

Piirakkapohja:
120 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kylmää vettä
Täyte:
´200 g
mausteista makkaraa esim. raakamakkaraa
4
lehteä lehtikaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
3
kananmunaa
150 g
ranskankermaa
1 ½ dl
täysmaitoa
100 g
sinihomejuustomurua
1 dl
saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. POHJA:
    Paloittele voi pieniksi palasiksi ja sekoita jauhojen kanssa. Lisää vettä pikkuhiljaa ja painele taikinaksi. Lisää jauhoja tai vettä tarpeen mukaan. Taikinasta pitäisi muodostua kiinteä pallo.

    Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (n. 24 cm
    halkaisijaltaan).Nosta piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen alalämpöön.
  3. TÄYTE:
    Kuutioi makkara ja paista se rapeaksi. Ruodi lehtikaali ja hienonna se veitsellä suikaleiksi. Lisää pannulle lehtikaalisuikaleet, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon loraus öljyä.
    Kuullottele, kunnes sipulit ja lehtikaali ovat pehmeitä. Mausta. Lusikoi täytteet piirakan pinnalle.
    Sekoita munat, ranskankerma, maito ja murustettu juusto keskenään. Kaada täytteen päälle.

    Ripottele pinnalle pähkinät.
  4. Paista alalämmöllä 10 minuuttia ja sen jälkeen tiputa lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista tasalämmöllä 25-35 minuuttia, kunnes piirakka on paistunut.

Kommentit

    Näytä lisää