Mausteinen vispipuuro - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteinen vispipuuro

Mannapuuron voi tehdä ilman valtavaa lisättyä sokerimäärääkin. Tämä puuro on makeutettu tuorepuristetulla omenamehulla ja banaanilla.

18.9.2014 10:58
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia230 kcal / annos

Ainekset

  • 7 dl

    tuorepuristettua omenamehua

  • 4 dl

    puolukoita tai muita marjoja

  • hyppysellinen suolaa

  • 1 ½ dl

    täysjyvämannaa tai tavallista mannasuurimoa

  • 1-2

    kypsää banaania

  • hyppysellinen kanelia

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua noin 3 minuuttia. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Voit myös jättää ne puuroon halutessasi. Lisää nesteeseen suola. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5 minuuttia. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se puuroon. Käytä vatkainta sekoittamiseen. Jätä jäähtymään kannen alle. Vatkaa puuro voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona manteli-, riisi-, tai soijamaidon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit