Kalapihvit

Vaaleasta kalasta valmistuu makoisat pihvit. Ne voi tarjota vaikka sämpylän välistä hampurilaisen tapaan.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

800 g
tuoretta turskaa tai muuta edullista vaaleaa kalafileetä
(myös pakastekala käy esim. turska tai seiti)
nippu tilliä tai ruohosipulia
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa ja mustapippuria
½ dl
kermaa
2
kananmunaa
Lisäksi:
200 g
herneitä
1 dl
majoneesia tai kermaviiliä
4
pehmeää sämpylää esim. Reissumies kaurasämpylöitä
salaattia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita tehosekoittimessa pilkottu kala ja muut aineet tasaiseksi soseeksi. Paista voissa sämpylän sisään mahtuvia pihvejä. Pieni lettupannu sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

    Sekoita herneet ja majoneesi soseeksi tehosekoittimessa. Levitä sitä paahdetulle sämpylälle, nosta mukaan salaattia ja kalapihvi. Sisään voi laittaa myös suolakurkkua tai tomaattia oman maun mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää