Vuohenmaitokakku ja passionkaramelli

Tomi Björck aussimenu saa huipennuksen vuohenmaidosta tehdystä kakusta, joka on kuorrutettu passionkaramellilla.
  • 4 annosta

Ainekset

140 g
paahdettuja manteleita
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
70 g
voita
4 dl
kermaa
300 g
vuohenmaitoa
150 g
sokeria
1
luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
5
liivatelehteä
Passionkaramelli:
4
passionhedelmää
3 rkl
sokeria
1 rkl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Kakku:
    Jauha mantelit ja seesaminsiemenet yleiskoneessa ja laita seos isoon kulhoon. Ruskista voi kattilassa ja kaada jauheen päälle. Sekoita hyvin. Voitele halkaisijaltaan 16-20
    sentin kokoinen irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Painele massa tiiviisti pohjalle ja laita jääkaappiin.

    Kuumenna kattilassa kerma, vuohenmaito, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.

    Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää kattilaan. Siivilöi neste ja lisää sitruunan mehu.

    Anna seoksen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja kaada pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

    Tee karamelli.
    Halkaise passionhedelmä ja ota hedelmäliha talteen. Karamellisoi sokeri kattilassa, lisää vesi ja passionhedelmät. Keitä seosta ja anna hieman ruskistua.

Kommentit

    Näytä lisää