Kasvisborssi tuoreista yrteistä

Värikäs punajuuri tuo väriä ja makua borssikeittoon. Tuoreet yrtit, etenkin minttu tuo jännittävän maun liemeen.

Ainekset

LIEMI
3 l
vettä
1
iso ruukku lipstikkaa
2
sipulia
4
mustapippuria
1
laakerinlehti
1,5 tl
suolaa
KEITTOON
1 1/2 l
lipstikkalientä
800 g
raakoja punajuuria (n. 4 kpl)
1
iso punasipuli
2
porkkanaa
1
pieni palsternakka
1
omena
2
valkosipulinkynttä
1/2 tl
mustapippuria myllystä
100 g
hapankaalia
2 rkl
punaviinietikkaa
1 nippu
tuoretta minttua
KORISTEEKSI
4 tl
smetanaa

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan kylmä vesi, lipstikka, halkaistut sipulit ja mausteet. Keittele kunnes liemi on keittynyt noin puoleen. Tämä kestää noin 1 ½ t - 2 t. Siivilöi valmis liemi toiseen kattilaan.
  2. Valmistele liemen kiehumisen aikana kasvikset. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua punasipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka, omena ja valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen ja keittele noin puoli tuntia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kasvisten kypsymisaika riippuu niiden koosta. Keitä pidempään tarvittaessa.
  3. Lisää joukkoon hapankaali, punaviinietikkaa ja hienonnettu minttu. Halutessasi voit suikaloida kiinankaalia hapankaalin sijasta, lisää se silloin n. 5 minuuttia ennen etikan ja mintun lisäämistä.
  4. Kuumenna ja tarjoile smetanan kanssa.
  5. Ravintoarvo/100g:
    Energiaa 20 kcal
    Rasvaa 0,5 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 0,3 g
    Hiilihydraatit 4 g
    josta sokereita 3 g
    Kuitua 1 g
    Proteiini 0,5 g
    Suolaa 0,4 g
  6. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

    Näytä lisää