Reseptit
Itämainen kanakeitto

Itämainen kanakeitto
Itämaisen kanakeiton liemi saa makua aasialaisista mausteista.
Ainekset
- LIEMI
- 1 1/2 l
- vettä
- 1
- kanaliemikuutio
- 2
- sipulia
- 5
- valkosipulinkynttä
- 1
- iso pala inkivääriä
- 4
- kokonaista neilikkaa
- 5
- tähtianista
- 2
- kanelitankoa
- MAUSTEEKSI VALMIISEEN LIEMEEN
- 1 rkl
- kalakastiketta
- 1
- limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 rkl
- sokeria
- LISÄKSI
- 400 g
- broilerin maustamattomia fileesuikaleita
- 2 tl
- rypsiöljyä paistamiseen
- 100 g
- riisinuudeleita (kuivapaino)
- 2
- punaista chiliä
- 1 ruukku
- korianteria
- 1 ruukku
- voimakasta minttua
- 50 g
- ituja
Valmistusohjeet
- Laita kattilaan vesi, kanaliemikuutio, lohkottu sipuli, kokonaiset kuoritut valkosipulit ja mausteet. Keitä 15 minuuttia.
- Paista sillä aikaa broilerisuikaleet öljyssä. Hienonna keittoon tulevat chilit, korianteri ja minttu.
- Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja lisää liemeen kalakastike, limetin kuori, puristettu mehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää kattilaan paistettu broileri, riisinuudelit, hienonnutetut chilit ja tuoreyrtit. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lusikoi keittoa lautaselle ja nosta annosten päälle ituja.
- Ravintoarvo/100g:
Energiaa 50 kcal
Rasvaa 1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,2 g
Hiilihydraatit 6 g
josta sokereita 1 g
Kuitua 0 g
Proteiini 5 g
Suolaa 0,5 g
Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.
www.ruokala.net/kotiruoka
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää