Itämainen kanakeitto

Itämaisen kanakeiton liemi saa makua aasialaisista mausteista.

Ainekset

LIEMI
1 1/2 l
vettä
1
kanaliemikuutio
2
sipulia
5
valkosipulinkynttä
1
iso pala inkivääriä
4
kokonaista neilikkaa
5
tähtianista
2
kanelitankoa
MAUSTEEKSI VALMIISEEN LIEMEEN
1 rkl
kalakastiketta
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 rkl
sokeria
LISÄKSI
400 g
broilerin maustamattomia fileesuikaleita
2 tl
rypsiöljyä paistamiseen
100 g
riisinuudeleita (kuivapaino)
2
punaista chiliä
1 ruukku
korianteria
1 ruukku
voimakasta minttua
50 g
ituja

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan vesi, kanaliemikuutio, lohkottu sipuli, kokonaiset kuoritut valkosipulit ja mausteet. Keitä 15 minuuttia.
  2. Paista sillä aikaa broilerisuikaleet öljyssä. Hienonna keittoon tulevat chilit, korianteri ja minttu.
  3. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja lisää liemeen kalakastike, limetin kuori, puristettu mehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Lisää kattilaan paistettu broileri, riisinuudelit, hienonnutetut chilit ja tuoreyrtit. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lusikoi keittoa lautaselle ja nosta annosten päälle ituja.
  5. Ravintoarvo/100g:
    Energiaa 50 kcal
    Rasvaa 1 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 0,2 g
    Hiilihydraatit 6 g
    josta sokereita 1 g
    Kuitua 0 g
    Proteiini 5 g
    Suolaa 0,5 g


    Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

    Näytä lisää