Lammasta tikka masala -kastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lammasta tikka masala -kastikkeessa

Tomi Björckin tikka masala -kastike vie jalat alta. Kastike toimii lampaan lisäksi myös broilerille.

1.10.2014 12:17
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Masalatahna:

  • 1

    keltasipuli

  • 3

    tomaattia

  • 2

    neilikkaa

  • 2

    kardemumman siementä

  • 1

    laakerinlehti

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 2 dl

    rypsiöljyä

  • Lammasta tikka masala -tyyliin:

  • 600 g

    kypsää lampaanpaistia kuutioituna

  • voit käyttää tähän lampaanpaistin jämät tai kuutioida

  • karitsanpaahtopaistin ja paistaa sen nopeasti kypsäksi

  • ½ dl

    valutettua maustamatonta jogurttia

  • 1 dl

    masalatahnaa

  • 1

    pieni pala inkivääriä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • 1 tl

    jauhettua juustokuminaa

  • 1 tl

    jauhettuja korianterinsiemeniä

  • 1 tl

    jauhettua sarviapilansiementä

  • 1 tl

    garam masala -mausteseosta

  • ½ dl

    kanalientä

  • 1 rkl

    chilitahnaa

  • 1 rkl

    voita

  • 2 rkl

    kermaa

  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Valmista masalatahna ensin. Kuutioi sipuli ja tomaatti. Paahda neilikka, kardemumma ja kumina kuivalla pannulla, lisää sipulit ja öljy ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta vielä 10 minuuttia. Lisää kurkuma ja chilijauhe ja jäähdytä.

  2. Valmista lihakastike. Käytä valmiiksi kypsennettyä lihaa. Kuori ja hakkaa sitten inkivääri ja valkosipuli tahnaksi. Kuumenna laakea kattila ja kuullota inkivääri-valkosipulitahnaa sekä masalatahnaa yhdessä. Lisää tomaattipyree ja kuivat mausteet. Sekoita ja lisää kanaliemi. Lisää kypsät lammaskuutiot, kerma ja voi. Kiehauta, tarkista maku. Koristele korianterilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit