Lammasta tikka masala -kastikkeessa

Tomi Björckin tikka masala -kastike vie jalat alta. Kastike toimii lampaan lisäksi myös broilerille.
  • 4 annosta

Ainekset

Masalatahna:
1
keltasipuli
3
tomaattia
2
neilikkaa
2
kardemumman siementä
1
laakerinlehti
1 tl
juustokuminaa
1 tl
chilijauhetta
1 tl
kurkumaa
2 dl
rypsiöljyä
Lammasta tikka masala -tyyliin:
600 g
kypsää lampaanpaistia kuutioituna
voit käyttää tähän lampaanpaistin jämät tai kuutioida
karitsanpaahtopaistin ja paistaa sen nopeasti kypsäksi
½ dl
valutettua maustamatonta jogurttia
1 dl
masalatahnaa
1
pieni pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
chilijauhetta
1 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl
jauhettua sarviapilansiementä
1 tl
garam masala -mausteseosta
½ dl
kanalientä
1 rkl
chilitahnaa
1 rkl
voita
2 rkl
kermaa
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Valmista masalatahna ensin.

    Kuutioi sipuli ja tomaatti.

    Paahda neilikka, kardemumma ja kumina kuivalla pannulla, lisää sipulit ja öljy ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta vielä 10 minuuttia. Lisää kurkuma ja chilijauhe ja jäähdytä.







  2. Valmista lihakastike.

    Käytä valmiiksi kypsennettyä lihaa.

    Kuori ja hakkaa sitten inkivääri ja valkosipuli tahnaksi.

    Kuumenna laakea kattila ja kuullota inkivääri-valkosipulitahnaa sekä masalatahnaa yhdessä. Lisää tomaattipyree ja kuivat mausteet. Sekoita ja lisää kanaliemi.

    Lisää kypsät lammaskuutiot, kerma ja voi. Kiehauta, tarkista maku. Koristele korianterilla.

Kommentit

    Näytä lisää