Omenaboston

toscakuorrutuksen.

3.10.2014 8:41
Määrä9
Valmistusaika1 ½ t
Energia505 kcal / annos

Ainekset

  • 1/3 osa

    pullataikinaa (katso resepti alta)

  • 50 g

    pehmeää voita

  • 2 ½ dl

    omenahilloa tai -marmeladia

  • 100 g

    jääkaappikylmää mantelimassaa

  • 2 rkl

    kanelia tai piparkakkumausteseosta

  • Toscakuorrutus:

  • 50 g

    voita

  • ½ dl

    sokeria

  • 50 g

    mantelilastuja

  • 1 rkl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Katso pullataikinan resepti alta. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele pinta voilla. Levitä päälle hilloa ja raasta mantelimassa päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa rulla neljän sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn voideltuun, irtopohjaiseen 23 sentin kokoiseen kakkuvuokaan tai pyöreään uunivuokaan. Anna kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uuniin ja paista 20 minuuttia. Tiputa lämpö samalla alle 200 asteeseen. Tee sillä aikaa kuorrutus. Laita kattilaan voi ja sokeri. Sulata ja lisää mantelilastut ja jauhot. Sekoita. Lusikoi kuorrutus pullan päälle ja jatka paistamista vielä 10-12 minuuttia. Anna pullan jäähtyä ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit