Reseptit
Omenaboston

Omenaboston
toscakuorrutuksen.
- 1 ½ t
- 9
- 505 kcal / annos
Ainekset
- 1/3 osa
- pullataikinaa (katso resepti alta)
- 50 g
- pehmeää voita
- 2 ½ dl
- omenahilloa tai -marmeladia
- 100 g
- jääkaappikylmää mantelimassaa
- 2 rkl
- kanelia tai piparkakkumausteseosta
- Toscakuorrutus:
- 50 g
- voita
- ½ dl
- sokeria
- 50 g
- mantelilastuja
- 1 rkl
- vehnäjauhoja
Valmistusohjeet
- Katso pullataikinan resepti alta.
Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele pinta voilla. Levitä päälle hilloa ja raasta mantelimassa päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa rulla neljän sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn voideltuun, irtopohjaiseen 23 sentin kokoiseen kakkuvuokaan tai pyöreään uunivuokaan. Anna kohota 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uuniin ja paista
20 minuuttia. Tiputa lämpö samalla alle 200 asteeseen.
Tee sillä aikaa kuorrutus. Laita kattilaan voi ja sokeri. Sulata ja lisää mantelilastut ja jauhot. Sekoita. Lusikoi kuorrutus pullan päälle ja jatka paistamista vielä 10-12
minuuttia. Anna pullan jäähtyä ennen tarjoilua.
- lisäkeruoka
- Pulla
- Hiihtoloma
- Joulu
- Kodin juhlat
- Laskiainen
- talvi
- suomalainen ruoka
- Syksy
- joululeivonta
Kommentit
Näytä lisää