Omenaboston

toscakuorrutuksen.
  • 1 ½ t
  • 9
  • 505 kcal / annos

Ainekset

1/3 osa
pullataikinaa (katso resepti alta)
50 g
pehmeää voita
2 ½ dl
omenahilloa tai -marmeladia
100 g
jääkaappikylmää mantelimassaa
2 rkl
kanelia tai piparkakkumausteseosta
Toscakuorrutus:
50 g
voita
½ dl
sokeria
50 g
mantelilastuja
1 rkl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Katso pullataikinan resepti alta.

    Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele pinta voilla. Levitä päälle hilloa ja raasta mantelimassa päälle. Ripottele pinnalle kanelia.

    Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa rulla neljän sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn voideltuun, irtopohjaiseen 23 sentin kokoiseen kakkuvuokaan tai pyöreään uunivuokaan. Anna kohota 30 minuuttia.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uuniin ja paista
    20 minuuttia. Tiputa lämpö samalla alle 200 asteeseen.

    Tee sillä aikaa kuorrutus. Laita kattilaan voi ja sokeri. Sulata ja lisää mantelilastut ja jauhot. Sekoita. Lusikoi kuorrutus pullan päälle ja jatka paistamista vielä 10-12
    minuuttia. Anna pullan jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää