Korvapuustit

Korvapuusti on parasta maitolasillisen kanssa!

3.10.2014 8:50
Määrä9 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia283 kcal / annos

Ainekset

  • 1/3 osa

    pullataikinaa (katso resepti alta)

  • 50 g

    pehmeää voita

  • ½ dl

    sokeria

  • 3 rkl

    kanelia

  • Voiteluun:

  • 1

    kananmuna

  • päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin taikina. 7 ½ dl maitoa 75 g hiivaa 2 ½ dl sokeria 1 rkl rouhittua kardemummaa 1 kananmuna 2 l vehnäjauhoja 2 tl suolaa 200 g pehmeää voita Tästä määrästä pullataikinaa tulee esim. 1 bostonpulla ja 2 pellillistä puusteja. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita suola jauhojen joukkoon. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan käsin alustaen. Lisää lopuksi voi ja alusta se taikinaan. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Jätä taikina mieluummin hieman löysäksi kuin liian kiinteäksi. Kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoon. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levy tiukalle rullalle, saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinottain 5-8 sentin paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan, ja joka toinen toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

  3. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit