Korvapuustit

Korvapuusti on parasta maitolasillisen kanssa!
  • 1 ½ t
  • 9 annosta
  • 283 kcal / annos

Ainekset

1/3 osa
pullataikinaa (katso resepti alta)
50 g
pehmeää voita
½ dl
sokeria
3 rkl
kanelia
Voiteluun:
1
kananmuna
päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin taikina.
    7 ½ dl maitoa
    75 g hiivaa
    2 ½ dl sokeria
    1 rkl rouhittua kardemummaa
    1 kananmuna
    2 l vehnäjauhoja
    2 tl suolaa
    200 g pehmeää voita

    Tästä määrästä pullataikinaa tulee esim. 1 bostonpulla ja 2 pellillistä puusteja.

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.

    Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja kananmuna.

    Sekoita suola jauhojen joukkoon. Lisää jauhoja pikkuhiljaa
    koko ajan käsin alustaen. Lisää lopuksi voi ja alusta se taikinaan.

    Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Jätä taikina mieluummin
    hieman löysäksi kuin liian kiinteäksi. Kohota liinan alla
    lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.





  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoon. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle
    sokeria ja kanelia. Kierrä levy tiukalle rullalle, saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinottain 5-8 sentin paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan, ja joka toinen toiseen suuntaan.

    Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  3. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää